zaterdag 24 mei 2014

Review: The Body Shop Tea Tree BB Cream


De Tea Tree producten van The Body Shop zijn al jaren goed verkopende producten. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik de Tea Tree van The Body Shop (TBS) een van de beste vind die op de markt verkrijgbaar is. Nu we dachten dat de hype van BB creams wel over zou zijn bewijst TBS het tegendeel. Zij en vele andere merken komen met BB creams 2.0. TBS heeft nu een BB cream met Tea Tree! Ik was onwijs benieuwd en heb hem getest. Tijdens het event van TBS maakten we met deze Tea Tree BB cream kennis. Wat zo vernieuwend aan deze BB cream is , is dat hij een extra werking heeft die uitermate geschikt is voor mensen met een onzuivere huid en snel last krijgen van bultjes of pukkeltjes. 

Ik ben een grote voorstander van Tea Tree en raad het ook vaak aan klanten in de salon aan. Tea Tree is ontstekingsremmend en ontstekingswerend. Het is een product wat voor vele mensen geschikt is. Zo heb ik Tea Tree vaak gebruikt op mijn armen om keratosis pilaris tegen te gaan. Dit is een huidaandoeningen (klinkt heel serieus maar valt heel erg mee hoor) die ongeveer 1 op de 3 mensen wel heeft. Van die klein bultjes op de armen of benen die er soms een beetje uit kunnen zien als pukkeltjes. Eigenlijk zijn die alleen maar ontstoken haarzakjes vaak door wrijving van kleding. Met Tea Tree kun je dit erg goed verminderen. Ook is Tea Tree uitermate geschikt voor mensen met acné , ik welke vorm dan ook. En wat dacht je van mannen met ingegroeide baardhaar (komt ook erg veel voor), daar is Tea Tree ook erg goed voor. 
Maar genoeg over Tea Tree, terug naar het product, de BB cream. 


De BB cream zit in een tube van 40ml., een prima formaat voor een gezichtscrème. De BB cream is verkrijgbaar in drie verschillende tinten. Een Light , Medium en Dark. Persoonlijk vind ik dit best weinig, maar daarentegen is er volgens mij geen ander merk die meer dan drie varianten heeft. 

De doppen van de verpakking zijn allemaal in de tint van de bb cream. de verpakking zelf is weer gemaakt in de vertrouwde groene Tea Tree kleur zoals de hele lijn dit heeft. 


Ik heb de kleuren light en medium. Zoals je kunt zien liggen de kleuren best ver uit elkaar. Ik had direct het gevoel dat mijn kleur er tussenin zou zitten. 


In het begin geeft de bb cream erg veel kleur af, bijna net als een foundation. Bij het verdelen van de bb cream kwam ik er ook direct achter dat de BB cream wat donkerder wordt en stroef wordt. Zoals je kunt zien komt de lichte kleur steeds dichter bij mijn eigen huidskleur. 


Zoals je ziet geeft het een heel mooi egaal effect. Het geeft een lichte dekking die voor mij niet helemaal geschikt is. Ik heb zoveel kleur (roodheid) in mijn gezicht dat ik echt meer dekking nodig heb. Wel vind ik de BB cream heel fijn voor mij als dagcrème. 

De geur, daar moet je van houden. Tea Tree heeft een uitgesproken geur en ik weet uit ervaring dat sommigen het niet een prettige geur vinden. 

Ik vind het een leuke en goede toevoeging aan het Tea Tree assortiment. Ik denk dat veel meiden met wat acne dit een erg fijn product vinden, maar ook als je van een fijne bb cream houdt kun je zeker deze een keer proberen. 

De Tea Tree Flawless BB Cream is vanaf nu verkrijgbaar in de Webshop of  bij een filiaal van The Body Shop en kost €8 
Q: Gebruik jij wel eens tea tree?


Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.