vrijdag 20 juni 2014

Vegetarische Croissant Pizza (Silly's Kitchen)


Met Croissant deeg kun je heel veel. Natuurlijk maken we er soms croissantjes mee, maar ik had nu geen zin in gewone standaard croissants, dus besloot er wat anders van te maken. Zo kwam ik op het idee er een pizzabodem er van te maken en die lekker te gaan beleggen. Super simpel en misschien nog wel lekkerder dan een gewone pizza. Wat heb je nodig: 
  • Half blik afbak croissant  (3 grote croissants) 
  • 1,5 eetlepel crème fraise 
  • 1 tomaat 
  • ong. 6-7 plakken courgette
  • 2 champignons
  • handje geraspte kaas 


  1. Pak voor 1 pizza de helft van 1 blik grote croissant deeg en vorm hier een pizza bodem van door de deeg stukken aan elkaar te drukken. 
  2. Verdeel 1,5 eetlepel crème fraise over de pizza en laat de randen een beetje vrij. 
  3. Nu kun je de pizza beleggen met wat je wilt. Ik heb gekozen voor wat courgette , tomaat , champignons en geraspte kaas. 
  4. Die dit geheel in de oven zoal de verpakking van het croissantdeeg aangeeft. Bij mij was dit 15 min op 200 graden. Zelf had ik hem er net 1of 2 minuten korter er in willen doen, want ik vind de rand nu persoonlijk iets te bruin geworden. Maar hij smaakte heerlijk!Zo simpel en lekker kun jij deze croissant pizza maken. Volgende keer ga ik er wat vis of vlees bij op doen. Deze pizza is perfect om samen van te lunchen , doe je er meer toppings op, dan is hij meer geschikt als avondmaaltijd.

Q: Jij nog tips met croissant deeg?


Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.