maandag 7 juli 2014

DailySilSil 2014 - week 27


Ik heb echt een heerlijke week gehad. Het begon met leuke dingen met mijn moeder doen, zoals twee keer uit eten, shoppen en gewoon de gezelligheid van mams, daarnaast heb ik donderdag mijn diploma uitreiking gehad en is het nu echt klaar en heb ik vrijdag , zaterdag en zondag leuke dingen met Noah gedaan waaronder naar Hoornseplas met de girls en hebben we in de keuken staan kokkerellen. Maandag middag aten mijn moeder en ik bij Gustatio in Groningen. Mijn moeder had een bon voor een pasta lunch daar. Het eten was erg lekker, maar de sfeer was totaal niks, want het was in een soort sportschool kantine. Leuk voor een keer, maar niet weer. 


Daarna gingen we door naar de Ikea. Ikea heeft allemaal leuke nieuwe dingen gekregen, o.a. heel veel leuke nieuwe kantoor- en schoolspullen. 


Dinsdag hadden mams en ik een shopdagje in Almere. We gingen met de trein, want mijn moeder had nog een NS kaart en ik kon nog heel even gebruik maken van mijn studenten OV. 


Eerste stop was natuurlijk Primark. Elke keer als ik daar heen ga met de intentie om kleding voor Noah te kopen , kan ik niks vinden. Dit keer had ik voor Noah ook maar 1 broekje. Als jullie nog een shoplog willen, dan hoor ik dit graag. 


We gingen na de Primark lunchen en aten we bij Backwerk. Wat hadden we hier een spijt van. Wij kennen Backwerk van Duitsland, maar dit is echt veel minder lekker, brood was niet vers enz. enz. We baalden er erg van en daardoor was het even een dikke domper. 

Ik heb verder op de dag niet echt meer foto's gemaakt , maar ik heb een gezellig dag gehad en her en der dingen gekocht en hebben bij een soort Turkse bakker heerlijke broodjes gekocht. 


Omdat de lunch van dinsdag zo tegenviel in Almere, zijn we woensdag middag bij Sumo gaan lunchen. Dat wat natuurlijk weer heerlijk en kan eigenlijk gewoon niet mis gaan :D Ook gingen we er een beetje eten omdat ik een dag later mijn diploma uitreiking had.


Afgelopen week was het dan toch echt zo ver. Ik moest mijn studentenreisproduct stop zetten. Met pijn in mijn hart, want het was natuurlijk heerlijk om daar gebruik van te maken , zeker als ik naar Amsterdam moet. Gelukkig kan ik nu nog wel 1 jaar gratis met 40% korting reizen. 


En donderdag was het dan zo ver. Ik had mijn diploma  uitreiking. Ik heb er een klein stukje over geschreven, dit kun je hier lezen


Officieel mijn diploma in the pocket. Ik ben die avond nog naar de winkel gegaan, want had niks lekkers ( lees: chocola) in huis, en had er zo'n zin in en vond dat ik het wel verdiend had! 


We kregen als cadeautje onze klassenfoto mee die een aantal weken ervoor was gemaakt. 


Vrijdag was Noah zijn laatste schooldag en was het erg lekker weer om wat te gaan doen. Last minute spraken mijn vriendinnen en ik af om naar Hoornseplas te gaan. Natuurlijk moest er voor tijd nog even drinken en snacks gekocht worden. Dus hup alle vier de kids in een winkelwagen. Ze vonden het leuk zo met zijn allen!


Het was echt een heerlijke middag. De kids hebben heerlijk gezwommen, in het zand en in de speeltuin gespeeld. Na een gezellige middag zijn we weer op de fiets richting huis gestapt.  Dit gaan we zeker vaker doen in de vakantie. 


Zaterdag zijn Noah en ik naar de markt geweest om fruit en groenten te halen. Ik had Noah belooft dat hij een ijsje mocht dus genoot hij na de markt van een heerlijke kauwgomballen ijsje (blegh) 

Helaas hadden we ook een tegenvaller. Ga je snel naar de AH voor paar producten. Heb ik mijn Xenos tasje nog in de fietstas zitten ( met rijst, maïzena en macaron mix) kom ik met Noah na 3 a 4 min terug! Weg Xenos tasje! Het goed geloof in de de mensen is dus ook echt weg. En pal naast mijn fiets stonden 2 mensen van de SP handtekeningen te vragen, dus die moeten gezien hebben wie het meenam! Nu moest ik Noah teleurstellen omdat we geen macaron taartje konden maken omdat iemand het blijkbaar zo hard nodig had en zich zo gastvrij voelde om in mijn fietstas te gaan rommelen . Had het thuis pas door helaas. Het regende heel hard, maar na 2 uur zijn we toch nog maar even terug gefietst naar de Xenos om Macaron mix te halen, want dat wilde Noah graag.


Dit zijn de uiteindelijke macarons geworden. Ze waren super gelukt. Het was mijn eerste keer dat ik ze maakte, dus heb de hulp van een pakje gebruikt, maar deze gaan we zeker vaker gebruiken. 


Zaterdag was natuurlijk de kwartfinale voor Nederland. Wat was het een spannende wedstrijd. Had er knallende koppijn van , gewoon door het druk maken over de wedstrijd. Ik ben echt zo iemand die zich helemaal inleeft in de wedstrijd.  Maar even serieus, wat is die Tim Krul toch een kanjer. 


Dit is dan zo'n moment waar Nederland zich onderscheid van de rest. Ze laten zo nu en dan gewoon de kids het veld op komen. Hoe leuk is dat. Wat ik helemaal leuk vond is dat de dochter van van Persie lekker op live tv roept : papa je hebt mijn broek nat gemaakt. Lekker spontaan en zo'n leuk moment. 


Noah houdt van fruit, maar zo wordt het helemaal een feestje!


Ik had Noah beloofd dat hij de volgende dag de wedstrijd mocht terug kijken. Dus tijdens de lunch met een bakkie verse groentesoep en een broodje is hij gaan kijken. Ik heb hem alleen maar de verlenging en penalty's laten zien, want anders wordt het ook weer zo lang. 

Ik kreeg meerdere reacties van mensen waarom Noah niet wakker mocht blijven tijdens de wedstrijd. Nou ik ben van mening dat ik het voor een 5 jarige veel te laat vind. Noah gaat normaal tussen 19.00 en 20.00 (nu is dat in de vakanties wel eens ander) op bed. Als de wedstrijd dan pas om 22.00 begint is het al 2 uur later dan dat hij normaal gaat. En kijk nou naar de wedstrijd van gisteren, door de verlenging en panalty's duurde hij tot bijna 01.00. Dus dat zou betekenen dat hij dat pas op bed zou gaan. Ik laat iedereen vrij in zijn opvoeding e.d., maar ik vind dat echt te belachelijk voor woorden om een kind zo laat op bed te gaan doen. En kinderen merken niet echt het verschil of het nu live is of dat het een dag later bekeken wordt.


Noah wordt al zo groot en wil regelmatig helpen, dus wilde hij nu graag stofzuigen. Hij is zo lief in met dat soort dingen. Ik moest er nog wel even achteraan, want her en der lag nog wat, maar het gaat om het idee!

Dat was het weer voor deze week. 

Q: Hoe was jou week? Welke foto spreekt jou het meest aan?


Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.