zaterdag 20 september 2014

Review: Catrice Absolute Matt Eyeshadow Palette


Catrice verraste ons met het leuke nieuws dat ze gingen uitbreiden met 130 extra producten. Toevallig had ik afgelopen donderdag een paar uurtjes vrij en ging ik even naar het centrum van Groningen om te kijken of het nieuwe schap al te bewonderen was. Ik scoorde de jackpot, want het schap zag er nog piekfijn uit. Ik heb een tijdje voor het schap gestaan en was snel van mening dat ik deze Absolute Matt eyeshadow palette mee moest nemen. Het was allemaal een gokje voor mij, want de testers waren er nog niet. Kijk mee naar mijn eerste indruk over dit palette. Het palette lijkt op de andere Absolute palettes, zoals het Absolute nude palette. Een simpele strakke verpakking met doorzichtige deksel. Hierdoor zie je de kleuren van het palette erg goed. De verpakking is niet heel bijzonder, maar zeker wel makkelijk. Op de achterkant van het palette zie je een kleine beschrijving en uitleg van het palette.


Zo op het eerste oog vind ik hem echt wat weg hebben van de Urban Decay naked Basics palette. Ik heb zelf het UD palette niet, maar mijn moeder wel, dus zal deze zeker in een ander artikel met elkaar vergelijken. Ik moet zeggen dat ik best onder de indruk ben. Natuurlijk is het geen Urban Decay of Too Faced, maar ik merk regelmatig dat (semi) matte kleuren moeilijk aanbrengen en niet fijn blenden. Dat heb je totaal niet met dit Catrice palette. De swatches hebben een mooie pigmentatie en blenden erg fijn. Je ziet dat de kleuren bijna matte zijn. Ze hebben net een kleine glans er in zitten. Dit maakt het product extra gemakkelijk in gebruik en oogt het toch nog matte. 


Hier op de foto heb ik een look met de palette. De oogschaduw blijft goed zitten, want dit is na een paar uur werken.

Met de kleuren kun je zowel een mooie lichte look maken voor overdag, maar ook een pitte smokey look voor in de avond. Wat het leuke aan dit soort palettes is , is dat je ook erg gemakkelijk van overdag naar avond kan gaan door wat donkere kleuren toe te voegen. 

Ik ben erg te spreken over de kleuren combinatie. Je hebt twee mooie highlight kleuren met een wat roze tint erbij en daarnaast heb je vier mooie bruint tinten. 

Het Catrice Absolute Matt Eyeshadow Palette is verkrijgbaar bij een Kruidvat met een groot schap. Kijk via deze link of er een Kruidvat bij jou in de buurt zit. Het palette kost €4,99. 


Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.