woensdag 1 oktober 2014

Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows


De meeste beautylovers zoeken naar oogschaduw of oogproducten met veel pigmentatie. Persoonlijk kijk ik daar ook altijd naar. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel mensen die niet te veel op de ogen willen en alleen een mooi glansje of subtiel kleurtje willen. Max Factor komt nu met een Excess Shimmer oogschaduw in gel vorm. Deze oogschaduw geeft een licht metallic effect en past daarom perfect bij de trends van dit najaar. De Shimmer eyeshadows zitten in kleine glazen potjes. In het glazen gedeelte zie je de kleur van de gel zitten. Op de achterkant va het glas zie je het logo van de Excess Shimmer. Ik moet zeggen dat ik het glazen potje handig maar tegelijkertijd ook wat lastig vind. Het oogt heel luxe, maar omdat ze zo klein en rond zijn ook lastiger in gebruik. (maar goed, waar zeur je dan eigenlijk over) 


De deksel van de verpakking is zwart en heeft een barcode , de naam van de kleur, de houdbaarheid en de inhoud en gegevens van de oogschaduws. Nu valt mij direct op dat er als houdbaarheid 6 maanden staat. Nu weet ik wel dat de houdbaarheid van sommige producten een beetje met een korrel zout genomen genomen kunnen worden. Want hij is na 6 maanden ook nog wel bruikbaar, maar de werking kan wat achteruit gaan. Maar 6 maanden vind ik best kort, zeker als je veel afwisselt met make-up. 

Bij aankoop moet er even goed op letten dat het potje geseald is. Max Factor doet dit erg goed , want zo weet je dat iets schoon en nieuw is ( tenzij er iemand in de winkel gaat lopen opentrekken en swatchen). Dus daarom altijd even controleren als je iets koopt. 


De structuur van de oogschaduw is zacht, fluffy en erg luchtig. Het wordt omschreven als een gel formule, maar ik vind het meer tussen een mousse en gel formule zitten. Het voelt erg lekker en koel aan. Je pakt elke keer maar een klein beetje en zo kun je het langzaam opbouwen.

Bij daglicht. 
Met Flits. 
Van links naar rechts: Crystal, Pearl, Pink Opal, Copper, Bronze en Onyx.

Ik heb de oogschaduw dik aangezet omdat ik wilde laten zien welke pigmentatie je kunt bereiken, maar dit is echt naar een paar keer opbouwen. Als je de kleur licht aanbrengt krijg je een hele subtiele shimmer. 

De oogschaduw blijft goed op zijn plek zitten , mits je er even tijd voor neemt om hem te laten 'drogen'. Dus als je hem aan het aanbrengen bent en je blend hem uit, wacht dan heel even voordat je je mascara en de rest op doet.  Natuurlijk vervaagt het wel naar een paar uur, maar dat valt nauwelijks op.

Over de kleuren ben ik ook te spreken. ze zijn gevarieerd en zijn licht, donker, koel en warm. Voor ieder wat wils. 


Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in het begin niet wist wat ik er van moest verwachten. Normaliter ben ik niet zo van de gel en crème dingen. Toch ben ik positief verrast voor deze Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows. Leuk voor als je niet te heftig wilt gaan met een look, maar toch zichtbaar wat op de ogen wilt hebben. 

De Max Factor Excess Shimmer Eye Shadows zijn vanaf november verkrijgbaar bij de drogisterij voor €12,99 per stuk. Het is dus nog even wachten, maar dan heb je ook iets leuks voor de feestdagen. 


Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.