vrijdag 10 oktober 2014

Review: Essence & Catrice Tools / Kwasten


Toen Essence en Catrice met het extra schap kwamen wist ik niet goed waar ik voor ging kijken. Toen ik voor de schappen stond zag ik direct de Catrice Sponge en een Essence eyeliner brush . Dus besloot ik deze samen met nog twee kwasten mee te nemen om ze eens te gaan testen. Is het wat een budget tool? Je leest het hieronder.De tools van Essence en Catrice zitten in  plastic verpakkingen. Het doosje van Catrice is als pure bescherming voor in de winkel, maar de Essence verpakkingen kun je zeker ook gebruiken als kleine kwasten-etui. Naast de sponge en de eyeliner brush nam ik ook een blending brush en een blush brush mee. 


Catrice Make Up Blending Sponge €4,59
Ik kom maar direct met de deur in huis vallen, want verdorie wat valt hij tegen. Hij ziet er veelbelovend uit, maar ik vind het helemaal niks. Hij is hard , zelfs als je hem nat maakt blijft hij hard en klein. Hij wordt echt geen centimeter groter. Hij voelt ook hard en onprettig op de huid en als je niet voorzichtig doet trek je er ook zo je foundation er weer mee af. Helaas geen aanrader naar mijn mening. 


Essence precise eyeliner brush €1,59
Ik gebruik deze eyeliner brush niet als eyeliner brush, maar als wenkbrauw kwastje. Ik gebruik een oogschaduwcrème van Maybelline en dit kwastje is hier zeker geschikt voor. Hij is dun en smal en daardoor kun je het product makkelijk en precies aanbrengen. Ik had wel gehoopt dat hij iets steviger en compacter was, maar hij doet prima zijn werk en voelt goed aan!


Essence Eye Blender Brush €1,49
Ik gebruik in elke look een blending brush, voor mij echt een onmisbare kwast. Daarom was ik ook erg benieuwd naar deze variant van Essence. Hij werkt o.k. , maar niet top. Hij prikt een beetje en verdeelt de oogschaduw naar mijn mening niet helemaal lekker. Ook niet helemaal waar ik op hoopte. 


Essence Blush Brush €2,89
Deze blush brush sprak mij aan omdat hij zo zacht aanvoelt. Hij is smal en daarom kun je de product precies aanbrengen. Wat ook fijn is aan deze kwast is dat hij niet veel product oppakt , dus je hebt niet direct een heftige kleur op de wangen. Je kunt hem dus goed gebruiken om je blush of bronzer subtiel aan te brengen en op te bouwen. 

Zoals je ziet vind ik de kwaliteit een beetje wisselend, maar de prijzen zijn dan ook erg budget. De producten zijn niet in elk schap verkrijgbaar, maar alleen bij de grote en uitgebreidere schappen. 

Q: Van welk merk gebruik jij voornamelijk kwasten?

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.