woensdag 8 oktober 2014

Review : Thermen Holiday Spa


Thermen Holiday vroeg mij of ik samen met iemand een dag langs wilde komen om de faciliteiten van hun Wellness te testen. Wij zouden dan kunnen genieten van een dag lang sauna's , massages en beauty behandelingen. Dit wil natuurlijk iedereen en het leek mij erg interessant. Ik ben samen met mijn moeder naar Schiedam afgereisd om een dag lang in de watten gelegd te worden. 


De foto's van dit artikel zijn sfeerbeelden van Thermen Holiday zelf. Dit in verband met de privacy van de rest van de gasten bij Thermen Holiday. Het is ook niet toegestaan een telefoon of camera mee in het wellness gedeelte mee te nemen, deze moet je dan ook in je kluisje laten. Ik had wel toestemming tijdens de behandeling foto's te maken, maar door de ontspannende en relaxte sfeer ben ik dit helemaal vergeten. 


Mijn moeder en ik kwamen einde ochtend aan en werden van harte welkom geheten en werden voorzien van een handdoeken en badjas pakket. Hier werd ons alles verteld over de dag , kregen we elk een polsbandje om (Dit polsbandje is je kluissleutel en deze wordt geregistreerd als je iets in het restaurant aanschaft) en werden we naar een kleedruimte gewezen. Wij kozen er voor om op de dinsdag te gaan, want dan is badkledingdag. Elke eerste dinsdag van de maand is het dames dag en is het dan alleen toegankelijk voor dames. Na het omkleden zijn we een rondje gaan maken en hebben we gekeken welke soorten sauna's er allemaal waren. Bij aankomst kregen we een klein plattegrondje waar je exact kon zien waar alles zat. We zijn eerst lekker in een whirlpool gegaan en daarna zijn we in een sauna gegaan met een relatief lage temperatuur. Na de sauna even afspoelen en afkoelen om daarna te genieten van een een kop thee/chocolade melk en een gebakje. 


Om twee uur stonden er twee dames voor ons klaar om ons een Hammam te geven. Voordat we de Hammam namen zaten we eerst 5 minuten met onze voeten in een voetenbad om de bloedsomloop te stimuleren. We werden daarna heerlijk gescrubt , gewassen en gemasseerd. 

Tijdens het Hammam Ritueel wordt u van top tot teen gescrubt. Hierbij worden de dode huidcellen verwijderd en de bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Na de scrubbehandeling wordt u op traditionele wijze met de Torba (zeepzak) ingezeept met olijfzeep en krijgt u een weldadige lichaams- en voetmassage. Het ritueel wordt compleet gemaakt met een zachte hoofdhuidmassage waarbij ook uw haar gewassen wordt. Na de massage wordt u met warm water afgespoeld. U bent helemaal ontspannen, voelt zich schoner dan schoon en uw huid voelt zijdezacht aan.
Na de Hammam (die totaal 25 minuten heeft geduurd) hebben we een lekkere twee gangen Lunch gehad. Mijn moeder en ik hadden allebei de kreeftensoep . Daarbij had ik een broodje tonijnsalade en mijn moeder een Panini Hawaii. De porties zijn erg ruim en wij zaten natijd ook lekker vol. 


We hadden in de middag een lichaamsmassage van 50 minuten. We konden kiezen uit een klassieke massage ,  wellness massage , aroma massage of hot stone massage. Mijn moeder hebben allebei gekozen voor de wellness massage omdat bij deze behandeling alle massage's aan bod komen.

De wellness massage combineert maar liefst drie verschillende massagetechnieken, te weten sport-, klassiek- en hotstone massage. Dit alles vindt plaats volledig naar uw eigen wensen en behoeften. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van warme basalt stenen en essentiële oliën, waarbij u kunt kiezen uit meerdere geuren.
Mijn moeder en ik hebben echt genoten van de massage. We lagen samen op 1 kamer en werden naar eigen wens gemasseerd. Soms voelde het echt even heftig. Ik had voor de eerste keer een hot stone massage, wat is dat heerlijk zeg!


Begin van de avond kregen we ook nog eens een heerlijke Babor Comfort gezichtsbehandeling van 50 minuten. Ook hier lagen mijn moeder en ik weer naast elkaar. Alle producten tijdens de behandeling werden op onze huid aangepast, mijn moeder en ik hadden beide dus andere producten van Babor op ons gezicht gekregen. 

Tijdens deze behandeling word uw huid uitgebreid gereinigd en gescrubt. U kunt kiezen uit het epileren van de wenkbrauwen of het verwijderen van onzuiverheden. Daarna brengt onze schoonheidsspecialiste een voedend ampul aan wat in de huid wordt ingemasseerd. Hierna wordt er een masker aangebracht welke is afgestemd op uw huidtype.Aan het einde van de behandeling krijgt u een dagverzorging aangebracht die afgestemd is op uw huidconditie en zal uw schoonheidspecialiste een op maat gemaakt advies voor u klaar leggen.
Aangezien mijn moeder en ik allebei niet geëpileerd hoefden te worden en ook geen onzuiverheden hebben kregen we een uitgebreidere gezichtsmassage. Wat was het een heerlijke behandeling! Mijn moeder en ik vielen tijdens het masker beide licht in slaap en na de behandeling waren we helemaal soezerig. 


Tussen alle behandelingen door zijn we in verschillende sauna's geweest. Elk heeft zijn eigen specialiteit en temperatuur. Een kleine opsomming van de sauna's die er zijn: Paalsauna, Kelosauna, hobbitsauna, Siberische sauna, bioscoopsauna , muzieksauna , grotsauna , torensauna , Palmolive ayurituel sauna , kleuren therapie sauna en turks stoomruimte. 


Ook zijn er veel rustplekken en staan her en der koude douche gelegenheden. Binnen is er een zwembad en is er een kruidentempel. Je kunt er je tijdens de dag ook douchen met een warme douche en gebruik maken van shampoo , douchegel en scrubzout. Ook is er een bibliotheek gedeelte boven bij Thermen. Hier kun je gebruik maken van de boeken of de E-readers die er liggen. Zelf hebben we hier geen gebruik van gemaakt, maar ik vind het een erg goede service. 


Na alle behandelingen en sauna's zijn we heerlijk gaan dineren in het restaurant. Ik had als voorgerecht carpaccio met truffelmayonaise , mijn moeder had de calamaris ringen. Beiden waren lekker! Als hoofdgerecht had ik een schnitzel met champignon-roomsaus en mijn moeder had een visje met zeekral e.d. Ze  zou het met zalm krijgen, maar dit was er niet meer. Maar mijn moeder werd heel vriendelijk geholpen en een aanpassing hier en daar was ook geen probleem! Als nagerecht had ik een witte chocoladetaartje en mijn moeder had zin in een brownie (die eigenlijk bij de koffie/thee hoorde) en vroeg of er ook ijs bij kon, ook al stond dit niet op de kaart. Ook dit was geen probleem.


Tijdens het diner kwamen we er achter dat we onze zonnebank sessie helemaal vergeten waren. Deze mochten we gewoon gedurende de dag een keer gebruiken en dit zijn we straal vergeten. Omdat het na het eten al bijna tijd was , en Thermen Holiday bijna ging sluiten , hebben we dit niet meer gedaan. We hadden van te voren gezegd dat we waarschijnlijk wel tegen 20.00 klaar zouden zijn, maar alles was zo heerlijk dat we er gewoon na 23.00 pas weg gingen. 

Thermen Holiday is echt een klein stukje paradijs waar je heerlijk tot rust komt. Het personeel is onwijs vriendelijk en behulpzaam en alles staat in het teken van de gasten. Wij hadden bijvoorbeeld onze handdoeken mee het restaurant in. Dit mag niet, maar dat wisten wij niet. De dame kwam vriendelijk naar ons toe en vroeg of zij de handdoeken voor ons weg kon hangen. Ik noem dat echt service en beleving, want je hoeft zelf niet op te staan en je handdoek weg te hangen. Ze kwam ons daarna vertellen op welk haakje ze de handdoeken gehangen had en nam onze bestelling op!

Ik heb echt onwijs genoten en heb echt mijn ogen open moeten houden toen we terug naar het hotel reden! Ik kan echt iedereen aanraden hier eens een dag lekker te gaan genieten! Ik zou willen dat het wat dichter in de buurt van Groningen zat, dan was ik zeker een aantal keer per jaar gegaan! 


Hierboven vind je nog een filmpje van Wist je dat. Hier zie je erg goed de sfeer van Thermen Holiday!

Ik kan jullie alvast verklappen dat ik een Jubileum arrangement voor twee t.w.v. €39 p.p. mag weggeven. Hou de site dus goed in de gaten!

Ik kan eigenlijk geen minpunten bedenken van deze heerlijke dag, misschien mijn schnitzel die mij een klein beetje tegen viel. Maar dat is smaak en je komt daar toch echt voor alle andere dingen! Ik hoop hier in de toekomst zeker nog een keer heen te gaan, want het was echt net een mini vakantie!

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.