dinsdag 25 november 2014

IKEA Geurkaarsen


Vorige week dinsdag ging ik vrij onverwachts even langs de Ikea met mijn broertje. Ik was hier al een paar maanden niet meer geweest en heb daarom direct even weer een aantal lekkere kaarsen gekocht! Het is weer geurkaarsenseizoen, dus elke avond gaat er sowieso bij mij een lekker ruikende kaars aan! 


Ikea heeft verschillende collecties kaarsen , met verschillende geuren en verschillende formaten. Ik nam bijna allemaal hetzelfde formaat mee, omdat deze klein compact zijn en toch aardig wat branduren hebben, 

Ikea heeft een lijn genaamd Sinnlig en in deze lijn heb je totaal 8 verschillende geuren. Van elke geur heb je kleine (normale) waxinelichtjes , grotere waxinelichtjes , geurkaars in glas klein en geurkaars in glas groot. 

Ik heb alle geurkaarsen in glas 'klein' meegenomen, zo kun je lekker regelmatig afwisselen en ben je ook niet zo snel zat van een geur. Deze varianten hebben 25 branduren hier doe je dus best even mee, want ik heb niet de hele dag een kaars branden. 

Ik heb ook 1 kaars uit de Omtalad lijn meegenomen. Deze is een fractie kleiner en heeft hierdoor ook 5 branduren minder. Volgens mij is deze lijn tijdelijk, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. 


Ik ben erg blij dat de Ikea haar verpakking veranderd heeft. Vroeger had je rondom de kaars een hele fanatieke sticker die je er nauwelijks af kreeg. Nu is de sticker veel kleiner geworden en is hij ook makkelijk te verwijderen. Zo hou je een mooi glas over waar de kaars in zit!

De geuren zelf zijn erg subtiel en niet echt overduidelijk aanwezig. Echter merk je toch dat als je de kamer uit gaat en je komt na een korte tijd weer binnen, dan ruikt je een subtiele lekkere lucht. Je kan ook niet A+ kwaliteit verwachten voor de leuke Ikea prijzen. De Sinnlig kaarsen kosten in deze variant €0,99 per stuk , de Omtalad is iets voordeliger en kost €0,69.


Ook heb ik deze losse stompkaarsen gekocht. Ik vond deze Rutin kaarsen erg lekker ruiken! Je koopt ze per tweetal en kosten samen €3,99. De stopkaarsen hebben een leuk motiefje en zijn leuk om ter decoratie neer te zetten. 


De geurkaarsen vind ik subtiel en erg lekker. Je moet er zeker geen luxe zware geur bij verwachten, maar ze zijn zeker lekker. Zeker als ik aan het werk ben moet het lekker subtiel ruiken en moet het niet te sterk zijn. 

Hier nogmaals de prijzen op een rijtje: 
Sinnlig €0,99 (geurkaars in glas klein)
Omtalad €0,69 
Rutin €3,99

Gebruik jij vaak (geur)kaarsen tijdens de herfst? Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.