donderdag 13 november 2014

Wimperextensions zetten, de Do's & Dont's


Drie weken terug had ik met een oud klasgenoot van de schoonheidsspecialisten opleiding afgesproken. Zij zet al twee jaar wimperextensions en vroeg aan mij of ik het eens wilde proberen. Dat wilde ik zeker wel graag, want je merkt dat het steeds meer gedaan wordt! Ik was heel benieuwd hoe het zou zijn. Hoe het zou voelen , hoe het effect zou zijn en natuurlijk hoe lang het blijft zitten. Ik ga het zelf ook in de salon geven, dus dan is het fijn als je kunt vertellen hoe alles er aan toe gaat. Ik nam de camera mee om het allemaal vast te leggen en vertel alle Do's en Dont's voor Wimperextensions. 

Zie je het filmpje niet, kijk dan hier

De behandeling voor een nieuwe set duurt ongeveer 90 minuten . Dit kan soms iets sneller zijn , soms iets langzamer. Verder zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, wat je bijvoorbeeld juist wel of juist niet moet doen. 

 • Gebruik gelieve alleen de producten die speciaal ontwikkeld zijn voor wimperextensions! Gebruik geen waterproof mascara of make-up remover op oliebasis.
 • Gebruik alleen mascara (op uw onderwimpers!) op waterbasis.
 • De eerste 2 dagen na de behandeling niet uw gezicht stomen, geen stoombad, niet zwemmen en was je gezicht niet met heet water. (Pas ook op met het wassen van uw haren)
 • De eerste 24 uur na de behandeling mogen de wimperextensions niet nat worden.
 • Borstel je wimpers iedere dag met het borsteltje die je (meestal) ontvangt bij de specialist, bv iedere ochtend en avond. 
 • In je foundation en crèmes zit ook olie. Deze kunt je gerust gebruiken, laat dan wel de wimperrand vrij zodat het product niet in aanraking komt met de wimperextensions.
 • Gebruik GEEN eyeliner. Ook deze bevat olie. Een kohlpotlood mag wel. Wil je toch graag eyeliner gebruiken? koop of bestel dan een eyeliner op waterbasis.
 • Pas op met douchen voor shampoo en andere producten. Als deze in aanraking komen met de wimperextensions kunnen ze eerder loslaten. (ivm olie in haar & douche producten)
 • Dep je wimpers voorzichtig droog. Nooit rossen met een handdoek of wrijven met de vingers!
 • Gebruik geen wimperkrultang!
 • Af en toe sauna is geen probleem. Dagelijks gebruik kan eerder onderhoud tot gevolg hebben.
 • Na 2 maanden zijn al uw wimperhaartjes vernieuwd. Daarom is het belangrijk dat u om de 3 weken terugkomt voor een re-fill/ onderhoud behandeling.

Charelle vertelde mij dat je ze in het begin wel wat voelt zitten. Ik vond dit heel erg meevallen, want ik ben zo nu en dan kunstwimpers wel gewend. Verder blijven de wimpers ongeveer 3 weken mooie en dan is het echt tijd om bij te vullen. Doe je dit niet, dan zijn ze na 8 weken er allemaal af en heb je alleen je eigen wimpers nog.


Ik moet zeggen dat ik er erg enthousiast over ben. Er zit alleen één kleine maar aan! Draag je graag oogschaduw , zoals ik, dan is het een klein obstakel. en dan vooral tijdens het reinigen. Maar een echt probleem vind ik het niet, het is gewoon iets minder makkelijk. Maar , draag jij alleen een oogpotlood of af en toe een keer oogschaduw, dan zeg ik direct doen!

Paar kleine weetjes/fabels:
- Een wimperextension kan niet zomaar je eigen wimper afknappen. Dit kan alleen gebeuren als je er zelf te ruig of onbeheerd mee omgaat.
- Wimperextensions kunnen niet je eigen wimpers korter maken. Regelmatig hoor ik dat mensen hun eigen wimpers korter vinden na het dragen van wimperextensions. Dit is niet het geval en is een soort van optisch bedrog omdat je mooie lange wimpers had door de extensions.
Charelle heeft naast haar salon ook sinds kort haar eigen groothandel. Neem zeker een kijkje op schoonheidssalonbbc.nl  en online-wimperextensions.nl. Ik wil Charelle bedanken voor haar bijdrage.

Q: Wat vind jij van Wimperextensions?


Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.