vrijdag 14 november 2014

Yankee Candle - My First Impression


Ok , ik geef toe, Ik ben een meeloper. Yankee Candle heeft mij altijd geïnteresseerd, maar om eerlijk te zijn vond/vind ik ze aardig aan de prijs. Dit komt voornamelijk door andere merken die ook lekkere geurkaarsen of wax melts verkopen die een stuk lager qua prijs zitten. Denk aan Ikea , Airwick en vele andere merken. Natuurlijk weet ik wel dat dit een heel ander kaliber is , maar toch kocht ik nooit wat bij Yankee Candle. Totdat ik zoveel collegabloggers laaiend enthousiast over Yankee Candle zag zijn. Toch ben ik gezwicht en heb ik in Amsterdam een aantal Yankee Candle producten gekocht. Ik vond de geur Midnight Oasis echt heerlijk. Lekker krachtig en een beetje mannelijk van geur. Dit komt voornamelijk door de Sandelhout maar ook zeker de Citrus komt goed naar voren. De geur valt onder de categorie 'Fresh' en hier kan ik mij wel in vinden. Eigenlijk past hij bij meerder collecties, maar het is echt een aanrader als je van een wat krachtige volle geuren houdt. 

Ik koos bij deze voor een grote Jar. Deze heeft tussen de 110 en 150 branduren en kost €26,50 


Daarnaast kocht ik 4 kleine samplers. Ze hebben bij Yankee Plaza de actie dat als je 4 kleine samplers koopt, je €10 betaalt. Daarom vond ik het wel leuk om vier extra mee te nemen. Zo kun je ook wat verschillende geuren proberen.  

Ik nam de volgende vier geuren mee: 
- Margarita Time : Heerlijke frisse fruitige geur met limoen als boventoon. Veel zullen hem meer voor de lente en zomer vinden, maar ik vind het wel prettig zo nu en dan een lekkere frisse geur. 
- Lemon Lavender : De combinatie van Lavendel en Citroen vind ik altijd erg fijn! Ik zat te twijfelen om deze in een grote jar mee te nemen, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen om de Midnight Oasis mee te nemen. 
- Pinapple Cilantro : Lekker tropisch geurtje met ananas , citrus , koriander en zoete kokos. Ook deze geur zullen sommigen meer voor de lente en zomer vinden, maar ik vind hem nu ook heerlijk. 
- Spiced Orange : Als laatst een echte winter geur die niet te kerst-achtig ruikt. Deze geur is lekker fris van de sinaasappel , een vleugje gember en kruidnagel. Zeker een aanrader. 


De geschiedenis van Yankee Candle: 
Kerst 1969, de toen zeventienjarige Mike Kittredge had geen geld om een kerstcadeau voor zijn moeder te kopen. Hij besloot om een paar vetkrijtjes die hij nog had liggen, om te smelten en er een kaars van te maken om aan zijn moeder cadeau te geven. Buren zagen dit en wilde de kaars graag van hem kopen. Met het geld dat hij van de buren kreeg kocht hij nieuwe wax om twee kaarsen van te maken, een voor zijn moeder en de andere om te verkopen. En zo werd Yankee Candle geboren. Erg leuk om zo een bedrijf te starten! Yankee Candle is op dit moment het grootste kaarsenbedrijf ter wereld! 

Ik ben erg tevreden over de kaarsen. Ze stralen een cosy maar luxe uit en ruiken heerlijk. Van mij hadden sommige geuren nog iets sterker gemogen, maar ik hou echt van extreem! Maar de geuren vallen mij totaal niet tegen en ik zal zeker vaker nog wat aanschaffen! 

Yankee Candle kaarsen zijn overal in Nederland verkrijgbaar. Ik heb de kaarsen zelf bij Yankee Plaza in Amsterdam gekocht. Zij zitten in Magna Plaza en zijn zeker een bezoekje waard. Ze hebben ook een webshop yankeeplaza.nl/ . (dit is niet gesponsord , ben gewoon enthousiast!)

Q: Heb jij al eens Yankee Candle geprobeerd? 

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.