donderdag 4 december 2014

DIY: Cookies and Cream Oreo Chocolat!


Ik ben iemand die altijd veel verschillende dingen probeert, het erg lekker vind, maar toch vind dat het nog net even anders of lekkerder kan. Dit klinkt wel heel verkeerd. Wat ik er mee bedoel is dat ik soms bij een stuk chocolade of een koekje denkt ,"als er nog een beetje van dit in zou zitten zou het voor mij perfect zijn!". Nu zie ik de laatste tijd elke keer van die Oreo's met chocolade er om heen. Het ziet er heerlijk uit, maar ik hou meer van de smaak van chocolade en minder van de Oreo. Ik dacht ik ga het zelf maken en zo kocht ik 2 ingrediënten en heb ik een perfecte snelle unieke zoetigheid gemaakt die perfect voor op tafel is voor tijdens de feestdagen. (al zeg ik het zelf)
Het enige wat je nodig hebt is een witte chocolade reep van 100ml en ongeveer 7 Oreo koekjes. Ik heb de chocolade in een bakje in de magnetron laten smelten. Ondertussen snijd ik de oreokoekjes in stukjes.  Ik koos er voor om ze relatief klein te snijden, maar dit hoeft natuurlijk niet. 


Als het chocolade gesmolten is mix ik de oreo stukjes er doorheen en roer ik het door tot alle stukjes met chocolade bedekt zijn. Daarna doe ik alles op een stuk bakpapier en verspreid ik alles tot het een dunne laag is geworden. 

En dan wachten tot alles goed hard geworden is. Ik heb het ongeveer 2 uur op het aanrecht afgedekt laten staan, maar wil je het sneller hard hebben, dan kun je het in de koelkast doen. Als alles goed hard is geworden breek je het voorzichtig in een aantal stukken. Leg het leuk op een schaaltje en klaar is je home made Cookies and Cream Oreo Chocolate!


Het is echt goddelijk van smaak! Het ziet er leuk uit en is perfect voor als je een tafel vol lekkers hebt tijdens de feestdagen! 

Hou jij van de combi van Oreo en chocolade? 

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.