dinsdag 9 december 2014

Tony Chocolony , Hype of echt de lekkerste


Ken jij Tony al? Ik zie hem overal, bij mijn vriendinnen op de bank, met bloggers op de foto, je kunt bijna niet om Tony heen. Vriendinnen vertelden ook dat Tony echt onwijs lekker is en dat ik hem zeker ook eens zou moeten proberen. Okey, je snapt hem natuurlijk al! het gaat om de Tony's Chocolony, de chocoladerepen van elke chocolade lover! Ik had ze nog nooit gehad en vond het nu wel eens tijd om ze te proberen, want zijn ze dan echt zo lekker? Ik was boodschappen aan het doen en stond na een tijdje als laatste voor het chocolade schap. Ik had wel zin in een reep! Ik zie de Tony's wel vaker in het schap liggen, maar toch kocht ik ze nooit! Waarom? Voornamelijk de prijs, €2,50 voor een normaal formaat reep chocolade vind ik best veel. Maar ja , het zal vast erg lekker zijn want anders zouden al die online foto postende mensen het niet kopen en op de foto zetten. Dus ik kocht er gelijk maar drie om ze eens goed te gaan testen! €7,50 voor drie repen ik vind het nog al wat, daar zet ik een grote maaltijd voor op tafel. Maar ik moet ook toe geven, als ik iets erg lekker vind heb ik dat extra geld er ook wel voor over!


Als eerste de variant met Marshmallow en pecannoten. Prima chocolade reep! Je proeft de volle chocolade smaak en af en toe kom je een stukje zachte marshmallow tegen. Volgens mij is dit een Limited Edition, zoals ik begrijp uit de tekst, want één reep was ook iets duurder en kostte €2,89 en ik denk dat dit hem dan is. 


Van alle drie de varianten vind ik dit de lekkerste. Melk, karamel en zeezout. Je proeft weer de volle chocolade smaak, dit keer met een vleugje karamel en af en toe een stukje zout. Deze reep is erg lekker, al moet ik wel zeggen dat ik soms echt ineens een paar zoute stukjes tegelijkertijd te pakken had, want dan was de zoute smaak ineens echt zo heftig dat mijn mond er even van verkrampte. Maar voor de rest is hij dikke prima en zou ik deze zo weer kunnen eten. 


Als laatste heb ik deze Melk Noga variant. Hij doet me erg denken aan een Toblerone , maar dan beter. Want bij Toblerone bleven de stukken noga altijd tussen mijn tanden plakken en vond ik dit niet erg prettig. Dit is dan zeker een verbeterde variant. Hij is lekker , hij is prima en gaat niet erg tussen je tanden zitten,


Aan de binnenkant van elke omhulsel staan teksten die zich voornamelijk bezig houden met het duidelijk maken dat het hier om slaaf-vrije chocolade gaat en dat dit geen chocolade is met een nare bijsmaak van Slavernij en kinderarbeid. Dit is natuurlijk ook de reden waarom de prijs hoger is dan een gemiddelde reep. Mijn complimenten hiervoor, want zo ben je toch een stukje bewuster bezig tijdens het eten van deze chocolade. 


Ik vind het erg leuk dat de repen niet in gelijke stukjes is verdeeld, maar dat elk stukje een andere vorm heeft. Het maakt het breken wel iets moeilijker, maar who cares?

Ik moet zeggen dat ik de chocolade niet heel speciaal vind. Ik had de smaken wat exclusiever verwacht en toch blijft het een beetje gewoontjes. Tony heeft mij helaas niet helemaal weten te overtuigen met deze smaken, maar misschien overtuigen ze mij een andere keer. 

Q: Heb jij wel eens Tony's Chocolony gehad? Welke smaak raad jij aan? 


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.