vrijdag 23 januari 2015

Alleen vliegen/reizen hoe doe je dat?


Vandaag is het zo ver, ik reis voor het eerst in mijn leven alleen. Sommige mensen vinden het misschien dat ik mij aanstel, maar eigenlijk vind ik het rete-spannend. Afgelopen jaar heb ik aardig wat spannende dingen gedaan : mijn diplomering een jaar geleden wat toch altijd spannend is én mijn eerste keer (en hopelijk laatste keer) in een rechtbank voor de rechter in verband met mijn relatiebreuk, waar ik aardig wat grijze haren door gekregen heb, Ga ik vandaag zomaar alleen vliegen. Gelukkig niet lang, want ik ga naar Londen waar mijn moeder op dit moment is, maar er zijn een aantal factoren die mij toch wat kriebels geven. Vandaag geef ik jullie tips over hoe ik mij voorbereid op het alleen vliegen/reizen. 


Ok, ik ben ben natuurlijk niet helemaal fair, want ik reis geregeld alleen met de trein naar Amsterdam, maar alleen vliegen heb ik nog niet eerder gedaan. Waar ik mij vooral zorgen om maak zijn de overstaptijden van de bus, vliegtuig , bus , metro , bus.... Ja echt in die volgorde ga ik reizen.
En wat het voor mij nog net een graadje spannender maakt is dat het allemaal 's avonds is, dus alles is toch minder duidelijk dan overdag. 

Wat heb ik gedaan om mij zo goed mogelijk voor te bereiden.

Maak lijstjes!
Bij het inpakken kan het al mis gaan, want je wilt geen stress omdat je dingen vergeten bent. Dus schrijf alles op wat je mee moet/wil hebben, 

Leg alles van te voren klaar!
De avond voor vertrek had ik bijna alles al klaarliggen. Mijn make-up , laptop en opladers voor mobiel e.d. had ik nog niet ingepakt, maar die had ik in de ochtend nog nodig.

Plan je route uit en schrijf het op!
Ik heb letterlijk op een papier geschreven hoe laat mijn bussen gaan, hoe laat ik op het vliegveld moet zijn, waar ik moet zijn en daar waar mogelijk maak ik een foto met mijn telefoon van de route die ik moet lopen. Als ik van de bus naar het huis moet lopen , en het is donker en ik ben er nog nooit geweest kan het allemaal raar lijken. Als je een foto hebt gemaakt van google maps, dan weet je welke straten er in de buurt liggen en of je de goede kant op gaat!

Neem wat te eten en te drinken mee!
Ik heb om 15.00 de bus vanuit Groningen, maar ik vlieg pas om 21.00, dat duurt best lang! Ik vlieg vanaf Bremen, en daar heb je niet veel meer dan een MacDonalds en wat kleine tentjes. Dus zorg ik er voor dat ik wat te eten en te drinken bij me heb, zodat ik in ieder geval niet vervelend ga voelen omdat ik te weinig gegeten heb. 

Koop op voorhand al bus kaarten / treinkaarten van op de plaats van bestemming!
Die fout maak je als beginneling vaak en heb ik de eerste twee keer ook fout gedaan. Ik kocht pas een busticket op het vliegveld zelf en was toen meer kwijt dan nu ik het voortijd online geboekt heb. Tegenwoordig is alles online veel gemakkelijker en kun je het heel gemakkelijk uitprinten. Zo neem ik van het vliegveld naar Londen zelf de easybus daar heb ik nu zo'n 16 pond betaald voor heen en terug. Terwijl ik de vorige keer iets van 24 pond kwijt was.  

Hetzelfde geld voor een kaart voor het openbaar vervoer. Vroeger kochten wij gewoon een weekkaart en achteraf gezien reis je dat geld er nauwelijks uit, want je zit niet 5x op een dag in de metro. Daarom kocht ik nu op voorhand al een OysterCard, dit is hetzelfde als de OV-chipkaart. Ik heb hier gelijk 30 pond op gezet deze werd gewoon binnen 1 dag thuis gestuurd. Het scheelt gewoon dat als je uiteindelijk met de metro wilt je niet moeilijk hoeft te doen bij een automaat omdat je niet helemaal weet hoe alles werkt. 

Neem iets leuks als tijdverdrijf mee!
Denk aan muziek , een blad , Ipad , laptop... Maakt niet uit, als jij je maar even kunt vermaken, want als je alleen bent duurt wachten lang en geloof mij, je moet altijd wachten!

Geniet!
Ja het allerbelangrijkste is toch echt dat ik er ook even van geniet! 

Ik kan mij op dit moment niet zoveel meer bedenken, maar misschien dat ik een vervolg artikel hier op ga maken. 
Ik maak sowieso een aantal leuke verslagen van Londen, want de camera gaat natuurlijk ook mee!Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.