vrijdag 30 januari 2015

DIY : Quick Cinnamon Buns


Ik ben niet echt een keukenprinses, maar zo nu en dan lekkere dingen maken samen met Noah vind ik wel erg leuk! Ik had voor de kerstdagen een blikje croissantdeeg over en deze was nu begin januari op datum. Zonde om weg te gooien, dus maakte ik er deze heerlijke Quick Cinnamon Buns van. Ik noem ze altijd Cinnamon Buns, maar Cinnamon Rols of kaneelbroodjes hoor je ook vaak. Super easy te maken met maar 5 ingrediënten. Wat heb je nodig: 

- 1 rol croissantdeeg 
- schaaltje suiker
- kaneel (poeder)
- klont gesmolten boter

Voor de frosting: 

- schaaltje poedersuiker
- kaneel (poeder)
- paar theelepels water.

  1. Verwarm de oven voor zoals de verpakking van het croissantdeeg aangeeft. 
  2. Ik had croissantdeeg van een blik met 6 super croissants en heb hiervan 2/3 gepakt, er bleven dus 2 stukken over. Ik maak van 2 stukken croissantdeeg een rechthoek. Ze lopen normaal altijd in een punt, maar ik zorg er voor dat de lijntje aan elkaar komen en kneed dit dan even samen. 
  3. Besmeer het deeg met gesmolten boter. 
  4. Meng een schaaltje suiker met wat kaneel door elkaar. Ik heb geen vaste hoeveelheden gebruikt, maar mijn suiker zag er wat lichtbruin uit na het mengen. 
  5. sprenkel een gedeelte van het suikermengsel over het deeg. Ik zorg er voor dat overal een dun laagje kaneelsuiker ligt. 
  6. Daarna rol je heem in de lengte op , zodat je een lange rol krijgt, en deze heb ik ongeveer in 9 stukken gesneden. Je kunt ze zelf zo dik of dun snijden als je zelf wilt.
  7. Pak een oven schaal en smeer deze in met gesmolten boter, dit zorgt dat het niet aan de randen vast blijft plakken. 
  8. Leg de rolletjes niet de dicht bij elkaar, ze hebben nog wel wat ruimte nodig, want in de oven worden ze nog groter. 
  9. Als je alle rolletjes verdeeld hebt kun je de schaal in de over zetten. Ik heb ze ongeveer 17 min in de oven gehad, maar dit verschilt per oven. 
 
Als ze uit de oven zijn gekomen zijn ze al klaar, wil je het echter nog even helemaal afmaken, dan maak je een simpele glazuur om er overheen te doen. Dit doe je heel simpel door een bakje te vullen met poedersuiker en wat kaneelpoeder voeg er eerst 3 theelepels water aan toe en ga het roeren. Wordt het een stevige klont, voeg dan nog een theelepeltje water toe totdat je een lobbige substantie hebt die over je cinnamonn buns doet.Persoonlijk vind ik ze het lekkerst als ze nog net een beetje warm zijn. Eventueel een bolletje roomijs erbij en het is perfect! 

Als jullie vragen hebben, dan hoor is het graag. En anders Eet smakelijk!

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.