zaterdag 3 januari 2015

Garnier Micellair Reinigingswater


Sinds ruim een jaar gebruik ik zeker 5 keer per week Micellair reinigingswater van Garnier. Je kunt het bijna een wonderwater noemen, zo makkelijk haalt het make-up weg. De roze variant ligt al even in de winkel, maar vanaf deze maand krijgt Garnier er een groene variant bij en komen ze met micellaire Reinigingsdoekjes. Wat is het verschil, wat doet het en wat is precies micellair water. Ik laat het jullie vandaag allemaal zien.


Micellair reinigingswater ziet er uit als gewoon water , geloof mij het is best een staaltje chemie wat er bij komt kijken. Micellair water heeft de eigenschap om vet en vuil aan zich te hechten en daarnaast zorgt het er voor dat de huid zacht en verfrist aanvoelt. Je hebt hierdoor een molecuul nodig die zowel hydrofiel (water aantrekkend)  als hydrofoob (water afstotend)  is, een micel is dat. Je kunt een micel vergelijken met een emulgator die je nodig hebt bij het maken van gerechten. Kijk naar mayonaise. Als je ei en olie samen doet dan mengt zich dit niet goed, maar doe je er wat citroensap bij, dan bindt het zich aan elkaar en krijg je mayonaise. Met micellair water werkt dit hetzelfde. De micellen in het water pakken het vuil en vet en reiniging en kalmeren tegelijkertijd. 

Micellen worden al jarenlang gebruikt. Zo wordt met micellen kankergeneesmiddelen naar de tumor gebracht. Nu wordt het dus ook in cosmetica gebruikt en is iedereen er weg van, want er zit geen ingrediënt in die schadelijk is voor de huid of de huid kan irriteren. 


Nieuw vanaf januari zijn de reinigingsdoekjes. Er zitten bijna dezelfde ingrediënten in als bij de reinigingswaters. Wat mij echter opvalt is dat er citroen zuur in zit en dit zorgt naast het reinigen ook nog voor en licht exfolierend effect.

De doekjes voelen prettig aan en zijn erg handig voor onderweg. Ze reinigen de huid goed en natijd voelt mijn huid ook zacht aan. Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch iets meer uit naar de reinigingswater, maar deze zijn ontzettend handig als je op vakantie gaat!


Ik gebruik nu al ruim een jaar de roze variant en deze bevalt mij erg goed. Ik was dus wel erg benieuwd naar het verschil tussen de roze en de groene. Het grote verschil wat je direct ziet is dat er in de groene matterende deeltjes zitten en dat hij ook voor de gecombineerde huid is. 


Wat mij direct opvalt is dat de basis van het product weer hetzelfde is, echter is er bij de groene variant alcohol toegevoegd. Deze droogt de huid ietsje uit en zat daarom minder vet zijn. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet veel van de alcohol merk , dus echt uitdrogen doet hij niet, want er zit genoeg glycerine in. Dit is een plantaardige olie die de eigenschap heeft om water vast te houden. 1 druppel glycerine houdt 6 druppels water vast. 


Ik ben echt fan van de producten van Garnier. Alle drie de micellaire reinigers zijn top. Zoals je hierboven kunt zien ben ik alweer bijna door mijn derde fles heen. 

De pluspunten zijn vooral :
- verwijdert make-up erg gemakkelijk 
- reinigt de huid en kalmeert het direct
- er zitten geen huid irriterende stoffen in
- het is geschikt voor lippen, ogen en de rest van het gezicht 
- het is een mega fles van 400ml. dus je doet er wel even mee!Garnier zegt 200 reinigingsbeurten , maar ik heb het niet geteld ;) 
- Een fles kost €6,49 , voor 400ml. is dit een prima prijs! 

De nadelen zijn: 
- Ik kan me eigenlijk maar 1 nadeel bedenken en dat is dan ook weer de grote van de verpakking. 
400ml. neem je niet makkelijk mee, maar je kunt altijd wat overschenken in een reisflesje. 
- waterproof make-up verwijdert hij niet echt makkelijk, maar daar heb je ook eigenlijk een olie voor nodig. 


Ik kan iedereen deze producten aanraden .en dat vooral de reinigingswaters. 

De producten liggen in de winkel , de reinigingsdoekjes bevatten 25 stuks en kosten €3,99 , de reinigingswaters bevatten 400ml. en kosten €6,49 per stuk. De lijn is verkrijgbaar bij een drogisterij bij jou in de buurt! 

Q: Heb jij al eens een micellair reinigingsproduct geprobeerd? 

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.