zaterdag 17 januari 2015

Lancaster Total Age Correction Complete Anti-Aging Rich Cream SPF 15 met Retinol


Vanaf een bepaalde leeftijd merk je dat de huid veranderd. De volume in het gezicht wordt wat minder, je begint lijntjes in het gezicht te krijgen , merkt dat de huid minder vocht heeft , je poriën worden meer zichtbaar en je huid wordt doffer. Allemaal tekenen die we liever niet krijgen of juist tegen willen gaan. Lancaster heeft een TAC (Total Age Correction) lijn met producten voor de vrouw vanaf 40. Nu heb ik die leeftijd nog lang niet bereikt, maar ik wilde toch erg graag over deze crème schrijven en heb ik hem daarom voor jullie getest. Wat zegt Lancaster: 
Na verloop van tijd verliest de huid haar oorspronkelijke heldere uitstraling, frisheid en stevige structuur. Bij het verstrijken van de jaren worden de tekenen van huidveroudering geaccentueerd: de teint wordt minder egaal en er ontstaan rimpels. Een reeks van reacties die wij in één stap zichtbaar zouden willen vertragen. Voor de eerste keer worden Lancasters drie
meest geavanceerde anti-aging strategieën gecombineerd in één en hetzelfde product. Een unieke huidverzorgingslijn genaamd Total Age Correction. Gecreëerd voor vrouwen vanaf 40. De lijn werkt van cel na cel op de strategische punten die een rol kunnen spelen in het verouderingsproces. Na verloop van enkele weken worden de huidvezels steviger en compacter, de teint helderder en stralender, terwijl rimpels minder zichtbaar zijn en de huid steviger wordt.Lancaster heeft na jaren onderzoek drie ingrediënten gecombineerd om tot deze Total Age Correction lijn te komen. Want naast deze rijke dagcrème hebben ze in deze lijn nog een gewone dagcrème, een nachtcrème een oogcrème en een cc cream.  Allemaal met de benefits van Retinol , DNA en Infrarood.

Wat is en doet DNA?
De DNA technologie van Lancaster helpt het natuurlijk herstel van dagelijkse schade aan het DNA.
Het DNA, dat je kunt zien als de ´harde schijf´ van de cellen, informatie bevat die voor hen essentieel is om goed te kunnen functioneren? Het speelt een sleutelrol bij het behoud van de jeugdige uitstraling van de huid. Het DNA kan worden aangetast door externe, agressieve invloeden zoals vervuiling, stress en vooral door de stralen van de zon (UV en IR). Daarom is het van essentieel belang om het DNA te beschermen en in tact te behouden.

Wat is en doet Retinol? 
Retinol ken ik beter als pro-Vitamine A ( zoals je het als schoonheidsspecialist leert) . Retinol heeft de eigenschap om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Denk aan het verlies aan stevigheid, rimpels en een doffe teint en daarnaast stimuleert het actief de aanmaak van nieuwe huidvezels. Door Retinol kun je een beetje gaan vervellen, maar dat heb ik met deze crème praktisch niet gemerkt. Alleen rond mijn neus en lippen had ik soms een klein velletje. Maar dit is alleen maar goed voor de huidverbetering. Twee woorden die je altijd moet onthouden voor 'huidverbetering ', Hyaluronzuur en retinol! Ik zal in een ander artikel eens meer over deze twee stofjes vertellen!

Wat is en doet Infrarood technologie?
Het is nu algemeen erkend door talrijke klinische en epidemiologische studies dat dagelijks
gebruik van zonbescherming het vroegtijdige verouderingsproces duidelijk vertraagd (photoaging).
Daarom is het belangrijk om de meest effectieve bescherming op dit gebied te hebben. Naast een SPF15 en UVAbescherming, bevat de Total Age Correctionlijn, met uitzondering van de nachtcrème,
een combinatie van minerale reflectoren die de infraroodstralen bestrijden. Plus een exclusief
anti-oxidanten complex, dat specifiek de vrije radicalen die veroorzaakt worden door UVstralen,
neutraliseert. De huid is elke dag beter beschermd tegen de zon en vooral tegen het ontstaan van tekenen van vroegtijdige huidveroudering.

UV-stralen zijn niet de enige stralen die schadelijk zijn voor de huid: infraroodstralen vertegenwoordigen meer dan de helft van het zonspectrum. Met een langere golflengte dan de UVB- en UVA-stralen, bereiken zij de diepste lagen in de huid. Vandaar hun capaciteit om het verlies aan stevigheid te vergroten en de photo-aging te versnellen. Ze veroorzaken ook vrije radicalen die schadelijk zijn voor het DNA en een aantal vitale celfuncties. Het is daarom noodzakelijk om jezelf tegen deze stralen effectief te beschermen.


Hoewel deze crème niet helemaal bij mijn huid past qua leeftijd ben ik wel erg enthousiast over deze crème. Er zijn zoveel crèmes op de markt , vaak ook nog met een flink prijskaartje , die hun beloftes met Retinol en DNA technologie niet waar kunnen maken. De hoeveelheid actieve stoffen die een merk in haar product doet is vaak te weinig om echt resultaat te boeken. Bij de Lancaster Total Age Correction Complete Anti-Aging Rich Cream gebeurt er echt wat, en merk je dat de huid vooruitgang boekt na een maand! 


De crème in het potje is goed afgesloten en heeft een extra bescherm plastic die je er elke keer weer op kunt doen zodat er zo min mogelijk bacteriën en zuurstof bij kan komen.  De geur van de crème is erg aangenaam en komt je direct tegemoet als je de dop van de verpakking draait. Een geur die ook erg aangenaam op de huid ruikt. 


De crème is erg rijk en wat dikker van structuur. Ik merk direct dat deze crème voor mij voor overdag te veel is, maar voor 's avonds is hij voor mij perfect. Naarmate de huid ouder wordt merk je dat deze een meer vollere crème nodig heeft. Dus dames van 40+ ik denk dat deze crème voor jullie perfect is voor overdag.  

De crème voelt erg prettig aan en geeft direct een verzachtend en verzorgend gevoel! De crème doet natuurlijk nog veel meer, maar dat voel of zie je niet direct, dit komt pas na een minimum van 4 weken  smeren. 

Veel mensen hebben het gevoel dat ze snel resultaat moeten zien, maar met huidverzorging ben je eerst een maand verder voordat je echt een verschil gaat merken


Wat ik al eerder vermelde , ik vind het een erg prettige crème voor als ik iets ouder ben. De crème is zeker niet goedkoop, je betaald voor een pot €85 , maar eerlijk. Als ik rond de 40 ben en er is ondertussen niks vernieuwends op de markt gekomen, zou ik hem zo weer kopen!

De Complete Anti-Aging Rich Cream SPF15 bevat 50 ml. en kost  €85. Lancaster is verkrijgbaar bij de geautoriseerde Lancaster parfumerieën en warenhuizen.
Q: Vanaf welke leeftijd ben jij echt begonnen met het gebruiken van dagcrème? 

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.