zaterdag 31 januari 2015

Maybelline Dream Wonder Nude Fluid-Touch Foundation


Foundations, je hebt ze in alle kleuren en texturen. Van cream tot mousse en van poeder tot gemengd met een dagcrème. Nu komt Maybelline met een nieuwe formule die ontzettend vloeibaar is en bijna aanvoelt als een iets verdikte water. Een foundation die een lichte dekking heeft en gemakkelijk op te bouwen is. Klinkt als een droom foundation! Kijk mee of dit ook het geval is.


Ik vind de verpakking van de Maybelline Dream Wonder Nude Fluid-Touch Foundation erg leuk. Het is een sierlijk , neutraal flesje en hierdoor valt hij juist weer goed op. Dit komt voornamelijk omdat hij er zo anders uitziet. Op de bovenkant van de doppen staan de nummers en namen van de tinten, haal de doppen dus niet door elkaar, anders weet je het juiste nummer niet meer. 

In Nederland komen totaal 6 tinten op de markt. Helaas niet zo veel, want in Amerika hebben ze er totaal 12. Ik merk dat in Nederland het assortiment altijd wat schaarser is en dat is ook begrijpelijk! Ik denk dat als de foundation een groot succes wordt er vanzelf meer tinten komen. 

v.l.n.r.: 10 Ivory , 20 Cameo , 21 Nude , 30 Sand , 40 Fawn & 48 Sun beige.

Wat maakt deze foundation zo anders? Nou heel simpel, deze foundation is gemiddeld 12 keer dunner dan een andere foundation , hij is hierdoor ultra dun , voelt bijna aan als zacht water en heeft unieke micro-verhullende pigmenten die perfect samen met de huid smelten. Het geeft hierdoor een erg natuurlijk resultaat en door de substantie kun je zelf er voor kiezen om hem heel dun aan te brengen of om hem iets op te stapelen zodat hij wat dekkender wordt. 


De foundation heeft een druppel applicator die ik eerlijk gezegd niet echt snap. Deze druppel applicator laat bijna geen druppels vallen , dus persoonlijk vind ik hem meer voor de sier er had net zo goed een kwastje aan kunnen zitten. Persoonlijk breng ik mijn foundation aan met een BeautyBlender en ik moet zeggen dat dit heel goed gaat. Ik breng met de applicator een aantal stippen op mijn gezicht waarna ik het met de BeautyBlender verdeel. 

Ik heb persoonlijk ongeveer 2x een applicator nodig en dit komt voornamelijk omdat ie iets meer dekking wil i.v.m. mijn couperose. Ik moet zeggen dat ik de foundation wonder boven wonder prima vind dekken. Het is een lichte tot medium dekking , een dekking die ik in de lente en zomer erg prettig vind. 

Hij blijft prima een middag zitten en zal alleen hier en daar rond de neus en mond bijgewerkt moeten worden. Ook merk ik dat het bijna van vloeibaar naar poederig verandert op de huid op een hele natuurlijke manier. Eigenlijk hoef je hem hierdoor niet meer af te poederen , alleen als je hem echt even wilt 'setten'. 


Hier heb ik de kleur 20 Cameo gebruikt. Hij past prima bij mij. Geen perfecte match, maar komt aardig in de buurt. Ik merk dat er veel gele ondertoon tinten in de collectie zitten en dit is een van de weinige roze tinten. 

Zoals je kunt zien geeft hij met iets meer foundation een prima medium dekking en vind ik het goed voor een normale dag zonder gekke dingen. 


De Foundation komt in potjes van 20 ml. die je voor gebruik even goed moet schudden. 20ml. vind ik niet echt veel, want de meeste foundations hebben 30ml. of heel soms 50ml. , Maar je gebruikt in verhouding ook veel minder! 

Een fijne foundation die ik nu nog even apart leg, maar zeker rond de lente en zomer er weer met veel plezier bij ga pakken!

De foundations liggen vanaf eind februari in de winkel bij Kruidvat , Etos en DA en Dio Drogist voor €14,49 per stuk. 

Q: Welke substantie foundation vind jij prettig? 

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.