woensdag 21 januari 2015

The Body Shop - HEMP Soap on a RopeHet begon ooit eens met een handzeep met hennep er in. Deze groeide uit tot een bestseller en The Body Shop breidde haar lijn uit met nog 5 andere producten met hennep voor je lichaam, gezicht en voeten. Nu breidden ze de lijn uit met nog een product, de Soap on a Rope met Hennep. Een zeep in de vorm van een wiet blaadje aan een touw. Maar wees gerust er zit niks drugs-achtigs aan! Geen wietlucht , want wisten jullie dat Hennep voor heel veel andere dingen gebruikt wordt? Ik plaatste een foto Instagram, en direct kreeg ik in de comments 'wiet, wiet, wiet'. Maar laat ik eerst even duidelijk maken dat Hennep iets totaal anders is dan Wiet. Hennep is de plant en wiet zijn de (bloem) knoppen die aan de hennep plant groeien. Pluk je deze blaadjes, zul je er nooit wiet van kunnen maken, daar heb je dus echt die knoppen voor nodig. 

Hennep heeft zoveel functies en is zo veelzijdig! Zo kun je het eten (hennepzaad) dit bevat veel Omega-3 en Omega-6 vetzuren, magnesium , kalium en ijzer. Uit hennepzaad wordt de olie gewonnen. Daarnaast kan er van de gedroogde vezels touw gemaakt worden en kleding. Ook bevat hennep veel houtachtige delen en dat wordt weer gebruikt als stro voor knaagdieren en paarden. 

Vergeet dus niet dat Hennep iets totaal anders is dan Wiet en dat deze soap on a rope dus iets totaal anders is. 


Hennep is een van de meest voedzame natuurlijke ingrediënten voor de huid. Het geeft de huid een diepe hydratatie en zorgt er voor dat de huid totaal niet uitdroogt! Daarnaast is het een erg milde reiniging en heeft het een wat ouderwets zeep geurtje. Echt zo'n lekkere zeepjes geur die in hotels of bij je oma lag. 


Aan het blokje zeep hangt een duurzaam koord. Hierdoor kun je de zeep ophangen in plaats van in zo'n broeierig bakje te leggen. Hierdoor voorkom je dat er vuil op komt en dat bacteriën zich makkelijk verspreiden. 

Tijdens contact met water komt er een beetje schuim vanaf en kun je hiermee je lijf of alleen je handen mee inzepen. Ik hou zelf persoonlijk meer van de andere bloemige en fruitige geuren van The Body Shop, maar voor de rest is hij erg prettig voor de huid!

The Body Shop wil ook duidelijk maken dat het hier niet om drugs gaat , maar gewoon om Hennep. 


Ik vind het een erg leuk product en zou dit zeker een zeepliefhebber cadeau geven. Echter ben ik wel bang dat dit in de winkel toch een beetje afschrikt en daarom mensen het gaan laten liggen. Laten we hopen van niet! 

De Soap on a Rope is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels van The Body Shop en via de webwinkel voor €9,- Hiervoor heb je een zeep van 150g. en doe je hier dus ook erg lang mee!

Q: Zou jij zoiets in de badkamer neer hangen? of stop je het toch in een kastje? 


Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.