maandag 2 februari 2015

DailySilSil 2015 - week 5 LONDEN!


Jongens wat heb ik een heerlijke week in Londen gehad. Ik wil er nog een speciaal artikel over maken, maar kan het niet laten jullie al aardig wat foto's te laten zien. Opgepast, want deze dailysilsil heeft veel foto's :D. Helaas kom ik er net achter dat sommige foto's een beetje door elkaar staan.


Eigenlijk horen deze en de volgende foto nog bij vorige week, maar toch doe ik hem voor het gehele plaatje er wel bij. Want ik vloog vrijdag avond naar Londen. 


 Ik had ruim 45 minuten vertraging, dus ik was blij dat ik mijn busje richting Londen centrum ruim geboekt had. Ik heb dit keer mijn transfer van het vliegveld naar Londen centrum en weer terug via easybus geboekt. Het is een klein busje , zoals je ziet, waar ongeveer 12 mensen in kunnen. 


Natuurlijk gingen we ook even langs de Big Ben. Het stond niet noodzakelijk op de planning, want ik heb hem nu al een paar keer gezien en mijn moeder had hem ook al gezien. We liepen er toevallig langs. 


Overal in Londen zit de keten Wasabi. Dit is een heel fijn concept waar je net even een paar kleine sushi stukjes kunt pakken. Even een lekkere snack voor tussendoor. 


Mams en ik even de toerist uithangen. 


Het geld in Engeland heeft zo'n lekker nep gehalte vind ik. Maar goed dat vinden de meeste mensen van buitenlands geld. 


We namen meestal de metro, omdat dit over het algemeen sneller is , maar zo nu en dan namen we ook een bus omdat het gewoon leuk is om al rijdend ook wat dingen te zien. 


We zijn 1 dag naar Portebello Market gegaan in de wijk Nothing Hill. Helaas werd er al veel opgeruimd, maar hebben we wel genoten van de sfeer. Hier zie je een grote Jamie Oliver Store. Echt een leuke kookwinkel waar je boven zelfs kon eten.


Al rijdend in de bus kwamen we langs Piccadilly Circus , waar het net een klein time square is, al ben ik daar nog nooit geweest , dus echt oordelen kan ik niet. 


Dinsdag hadden we zin om gewoon lekker thuis te blijven. We zitten niet in een gewoon hotel, maar in een huis van een kennis, dus heb je veel minder het gevoel dat je de hotelkamer af moet. Toch besloten we op onze 'thuis blijf dag' naar de supermarkt te lopen. 2 minuten van het huis lopen zit een kleine supermarkt, maar deze mega grote zit ongeveer 15 minuten lopen. Lekker er even uit, alleen een beetje CC-cream en mascara op en late night shoppen tot 23.00. 


In Engeland dragen de kinderen natuurlijk school kostuum en dus hangen er in de winkel heel veel setjes met kleding wat kinderen op school 'mogen' dragen. Er zaten echt super leuke truitjes tussen en daarom heb ik er een paar voor Noah meegenomen. Mooie truitjes en echt spotgoedkoop omdat mensen van alle standen van de samenleving het moeten kunnen kopen. 


Tegenover de mega supermarkt zat een dus opslag plaats en je kunt het niet goed op de foto zien, maar er staan in deze loods zeker 30 bussen. 


Deze foto is eigenlijk een beetje mislukt, want we liepen naar huis en mijn moeder vertelde al dat ze samen met mijn vader (die was er de eerste week) 3 vossen had gezien. Nu zagen wij er 1 lopen en ik zette hem op de foto, maar het is erg onduidelijk geworden. Als je goed kijkt zie je de vos op het midden van de weg een stukje achter de witte auto.


Mams en ik samen bij the National Gallery in Londen. Wat een prachtig museum is dit. Er hangen ontzettend veel mooie werken en opvallend veel werken van Nederlandse schilders. Wat ik voorheen niet wist is dat vele musea in Londen gratis zijn, dus volgende keer ga ik hier zeker weer heen!


Ik ben van mening dat dit tot nu toe mijn mooist bezochte musea is! Er hangen zoveel bekende en mooie werken! 


Op de foto komt het hier niet helemaal over, maar dit schilderij is zo goed en realistisch geschilderd dat als je er voor stond het een foto leek, en dat terwijl het in 1653 geschilderd is. 


Wie herkent deze?


Food shopping! Het voordeel dat je in een huis zit is dat je een keuken hebt en je daardoor minder vaak uit eten gaat. Uit eten gaan vind ik heerlijk, maar je bent dan niet elke dag verplicht. 


Parijs vind ik qua sfeer mooier als stad, maar in Londen staan ook zeker een aantal mooie gebouwen. Dit is het National Historic Musea. 


Wij zijn ook nog naar het science museum geweest. Het was een prima museum en leuk om te bezoeken, maar niet echt spectaculair en ik moet zeggen dat ik het na 1x wel gezien had, terwijl ik zo nog 10x naar the National Gallery zou willen. 


Even kijken in de operatie kamer . Haha nee hoor, het zijn gewoon poppen! 


Ok, denk de winkel Asics er even tussen weg, en je hebt voor mij DE twee winkels naast elkaar. Evans en Primark. Ik moet eigenlijk zeggen dat Primark voor mij niet echt de top winkel is, maar mijn onderbroeken en basic shirtjes komen daar vandaag en zijn altijd in Nederland uitverkocht. Dus ik was erg blij dat ik hier even kon inslaan op die twee items. 

En dan Evans, Evans is DE reden waarom ik naar Londen wilde. Zij zijn mijn BH supplieer. Ik kan nergens in Nederland goede bh's vinden in mijn pasvorm die ook nog een beetje mooi zitten. Evans heeft ze wel. Nu koop ik al jaren mijn bh's bij Evans, maar nu was het 2 jaar geleden dat ik bh's had gekocht en was ik er dus eigenlijk er een beetje doorheen. Nu heb ik echt de topdag van mijn vakantie gehad. Ze hadden Sale. Alle mooie bh's waren in mijn maat en zaten perfect! en....... uiteindelijk nam ik er 8 mee en bespaarde ik totaal bijna €180 omdat ze in de sale waren. Ik heb de hele avond lopen glunderen! So happy!
  

We aten daarna buffetje in China Town. 


Nog een gaaf effect uit het science museum. 


Harrods prachtig verlicht! 


Mooi sfeertje in Londen met deze mooie gebouwen. We genoten telkens van het uitzicht in de bus. 


In NewCastle vorig jaar kocht ik deze heerlijke traktaties bij Marks & Spencer. Ik had er nu zo'n zin in , dus kocht ik ze. Ze waren weer erg lekker, maar toch waren mijn verwachtingen te hoog en was het niet zo speciaal meer.


De groentechips van M&S vond ik ook een beetje tegenvallen en proeven nog vetter dag gewone ships. 


Met de lange roltrappen de metro in!


So Funny! 


We passen op 3 katten van de kennis van mijn moeder en Max kwam even gezellig photobomben.


Ons huis zat in de buurt van Wimbledon en dus zijn we hier ook een paar keer heen geweest. Er was hier best een leuk winkelcentrum en leuke supermarkten. Dit is een oude kerk , waar nu op de begane grond een Boots zit. Echt een raar idee!


Ik plaatste deze foto op instagram met dat ik dit ook wel in Nederland wilde. Blijkt dit bij sommige lezeressen al in de winkels ze zijn... Nou helaas nog niet in Groningen. 


Mijn vader appte deze foto. Een dik pak sneeuw in Nederland. Gelukkig niet in Londen , want dat zou ik niet tijdens vakantie in de stad willen. 


Wat is Camden Town een leuke wijk. Ik was hier nog niet eerder geweest, maar ga hier vanaf nu elke keer heen als ik in Londen ben. Ik zal binnenkort meer foto's plaatsen van Camden town. 


Ook hier hebben we weer chinees buffetje gedaan, nog lekkerder dan de vorige keer. In Camdentown hadden ze veel meer keuze en was het voor ongeveer dezelfde prijs. 


Deze twee poezels  Max en Micky liggen altijd bij elkaar te slapen. Zo schattig. 


Ik ben wel 5 keer in de Superdrug geweest en overal zag ik leuke dingen zoals o.a. deze Tanya Burr lashes. Echter heb ik alleen 2 concealers van collection 2000 weten te bemachtigen (mijn moeder ook) en heb ik Eylure kunstwimpers gekocht. En meer kocht ik eigenlijk niet echt aan make-up producten. Meer omdat ik het niet nodig heb!


Helaas vertrokken we zaterdag avond alweer richting huis. 


Wachten tot we het vliegtuig in mogen. 


Mijn moeder en ik namen vanaf airport bremen de public express bus terug naar Apen/Remels, waar mijn vader ons op kwam wachten. We hadden helemaal een privé bus. Best jammer, want ik ben bang dat deze bussen volgend jaar niet meer rijden door het weinig animo wat het heeft. Terwijl het zoveel goedkoper is dan de auto of trein. Ik betaalde van Groningen naar Bremen €9 voor een enkeltje! 


Zondag ben ik vergeten foto's te maken, maar nadat ik bij mijn ouders wakker werd (11.30 oeps) heb ik een ontbijtje gehad en bracht mijn vader mij naar de trein. Aangekomen in Groningen haalde mijn broertje mij van het station en heb ik thuis de koffers uitgepakt. Om 16.30 kwamen mijn opa en oma Noah thuis brengen, want Noah heeft twee dagen daar gelogeerd omdat ik in Londen zat. En daarna heb ik lekker met Noah gespeeld , gegeten en ligt hij nu heerlijk op bed en ga ik nu nog even de aflevering van Wie is de Mol terug kijken. 

Hoe was jou week? Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.