zaterdag 28 februari 2015

Recept: Makkelijke Sushi Salade!


Velen van jullie weten dat ik een waar sushi liefhebber ben. Nu is het niet altijd nodig om de deur uit te gaan voor sushi en is het wel eens leuk om een gezellige sushi avond met vrienden te doen. Ben echter niet zo'n ster in het rollen van sushi, of heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan, dan is dit echt de uitkomst! Sushi salade is een makkelijke en snelle variant op de sushi rolletjes en het smaakt net zo lekker! Sushi salade maak ik nu al jaren, maar het was nog niet in mijn op gekomen om dit makkelijke en leuke recept met jullie te delen totdat Kikkoman mij een leuk pakketje opstuurde. Kikkoman is namelijk DE sojasaus voor de sushi. In elk restaurant waar je sushi wil gaan eten staat Kikkoman. 

Het leuke is dat Kikkoman een bedrijf is dat over de hele wereld zit, maar Europa wordt voorzien van sojasaus uit Nederland  (zelfs hier in het noorden vlak bij mij). De fabriek in Hoogezand-Sappemeer levert alles in heel Europa. 

Sinds vorig jaar zijn ze ook met een variant gekomen die minder zout bevat, want vele mensen vinden de smaak van sojasaus wel erg lekker, maar vinden het te zout. 


Dan het recept voor de sushi salade. Eerlijk is eerlijk, je kunt zo veel variëren als je wilt. Je hebt een paar basis dingen nodig en voor de rest kun je alles toevoegen of weglaten. 

Voor 2 tot 3 personen als voorafje of tussendoor

- 2 kopjes sushi rijst tegen 3 kopjes water (ik maak gebruik van een rijstkoker, gegarandeerd goede rijst. Maar heb je dit niet, houd dan de richtlijnen op het pak aan. 
- 2 eetlepels rijstazijn
- 3 eetlepels suiker (ik hou niet van zure sushi rijst) 
- 4 nori vellen in kleine stukjes gesneden.
- 6 surimi sticks in kleine stukjes gesneden. 
- 1/2 avocado, maar 1 hele kan ook. 
- 2 eetlepels mayonaise 
- geroosterde sesamzaadjes met knoflook naar smaak toevoegen . 
- sojasaus , hoeveelheid naar eigen wens

  • Je kookt de rijst met het water. Als dit helemaal klaar is voeg je het rijstazijn en de suiker toe en roer je het goed door.  
  • Laat de rijst goed afkoelen. 
  • Snijd ondertussen alle surimi in kleine stukjes , snijd de avocado in blokjes en snijd de nori bladen in kleine stukken.
  • Als de rijst helemaal afgekoeld is voeg je alle ingrediënten bij de rijst en roer je het goed door. 
  • Verdeel de sushi salade over 2 of 3 bakken en voeg naar smaak een klein beetje sojasaus toe. Doe dit niet te veel want het kan snel overheersen in de salade. 


En klaar is het! Soms doe ik er wat verse zalm of tonijn bij. Je kunt er natuurlijk alles in doen.. Ook stukjes beef of komkommer bijvoorbeeld. Het wordt aangeraden om de salade wel direct op te eten, want na een paar uur zijn de smaken allemaal in elkaar gegaan. 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren en laat mij weten als je nog meer lekkere tips hebt om er in toe te voegen! 


Dit review bevat producten (kikkoman)  die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.