woensdag 18 maart 2015

Recept: Pompoen Soep


Of het nou als lunch of als avondeten is, ik hou van soep!! Wel verse, zelfgemaakte soep.  Het geeft een huiselijk gevoel en doet mij denken aan mijn oma. De plek waar nog elke dag een kom soep wordt gegeten voor het avondeten. Zelf doe ik dat niet, aan een goedgevulde kom soep (of twee)  met wat brood heb ik meer dan genoeg. Met als favoriet stipt op nummer 1: pompoensoep!

Hartstikke lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Here we go!


Benodigdheden:
- 1 Flespompoen;
- 1 Aardappel;
- 1 Rode peper;
- 1 Ui;
- 1 Teentje knoflook;
- 1 Bouillonblokje;
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 liter water;
- (soep)pan;
- Staafmixer (of eventueel blender). Stap 1:
Begin met het schillen en schoonmaken van de pompoen. Je kan de schil er met een mesje afsnijden maar ik doe het eigenlijk altijd met een dunschiller. Verwijder de zaden uit de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken.
Vervolgens schil en was je de aardappel en deze snijd je ongeveer net zo groot als de

pompoenstukken. Hetzelfde geldt voor de ui. 


Stap 2:
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Pel en snij de knoflook en leg apart. Breng ondertussen 1 liter water aan de kook in de waterkoker.


Stap 3:
Zet een soeppan op middelhoog vuur en doe er ongeveer 1 eetlepel olie in. Laat dit even warm worden en voeg vervolgens de gesneden ui, de pompoen- en aardappelstukjes toe. Bak dit een paar minuutjes aan en roer het mengsel tussendoor een aantal keer goed om.


Stap 4:
Tijd voor wat pit! Maak een klein plekje vrij op de bodem van de pan en fruit vervolgens de knoflook en peper een beetje aan. Roer dit vervolgens door de pan. Ik doe dit na stap 3 omdat je anders de kans hebt dat je knoflook verbrand en dat doet de smaak geen goed.


Stap 5:
Pak je gekookte water en voeg dit toe aan de pan. Zorg ervoor dat alle ingrediënten onder water staan. Doe het bouillonblokje erbij en laat op zacht vuur een kleine 20 minuten pruttelen.


Stap 6:
Pak je staafmixer erbij en pureer tot een gladde soep. Het kan eventueel ook in een blender, maar pas op! Doe er niet teveel in 1 keer in en laat aan de bovenkant van je blender het kleine dopje eraf zodat er zuurstof bij kan. Anders kan je opnieuw je keuken gaan witten (helaas spreek ik uit ervaring). 


Stap 7:
Serveer je soep met een beetje brood met bijvoorbeeld pesto en opdienen maar! 


Ps: vind je de soep zo nog een beetje ‘ saai’  dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld wat pijnboompitjes te roosteren en die toe te voegen. Of een heerlijke rauwe ham een beetje uit te bakken en die in de soep te doen. Of beide! Ook lekker!

Eet smakelijk!

Liefs, 
Maaike


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.