dinsdag 14 april 2015

Favoriete Series van dit moment (voorjaar 2015)Ik kijk sinds ik klaar ben met mijn opleiding vaker series. Dat kan nu sinds een jaar omdat ik in de avond mer vrije tijd heb en niet meer aan de huiswerk of studie moet. Soms zie ik bij andere bloggers leuke serie tips, en daarom vind ik het nu wel leuk om mijn series van dit moment met jullie te delen. 


Fringe 
Fringe leerde ik kennen door Netflix. Het is een serie die uit 2008 komt, maar dit merk je eigenlijk niet. Olivia Dunham is een FBI agente die voor de Fringe Sience afdeling gaat werken. Zij onderzoekt buitengewone zaken die soms niet goed verklaarbaar zijn, maar ze lijken wel veel gemeen te hebben met elkaar. Hierbij krijgt ze de hulp van de verwarde maar geniale professor dr. Walter Bishop en zijn eveneens geniale zoon Peter. Je kunt het een beetje vergelijken met the X-files , maar dan leuker, moderner en dus met meer technologie├źn van nu. Ook zit hier veel meer een verhaallijn in. Helaas is de serie in 2013 gestopt en zijn er totaal 5 seizoenen met totaal 100 afleveringen. Ik ben nu bijna bij het einde van seizoen 4, dus nog even en het is over met het verhaal :(Grimm
Vroeger keek ik naar Buffy en Angel e.d. en nu hebben de makers van die series weer een toffe serie uit gebracht. Grimm gaat over detective Nick Burkhardt die er achter komt dat hij een Grimm isNick werkt bij de Portland politie afdeling moordzaken. Hij heeft een tante Marie, die hem vertelt dat hij afstamt van een eeuwenoude lijn van jagers, genaamd Grimms. Deze Grimms vechten tegen het bovennatuurlijke. Het is een spannende serie met af en toe wat schrikmomenten, maar eng is het niet. Ik ben nu bij het 4e seizoen en loop op dit moment een paar weken achter met Amerika. 
The Amazing Race
Dit is eigenlijk geen serie, maar meer een programma. Ik ben al jaren fan van Wie is de Mol, Expeditie Robinson en Peking Express (wat er nu helaas niet meer is). Als je die programma's ook leuk vind, dan vind je dit ook geweldig. Ik kwam achter dit programma door RTL late Night waar Bertram van Munster over dit programma vertelde. Hij is al tientallen jaren een erg bekende producer in Amerika en komt uit Nederland. (eigenlijk is hij nog groter dan John de Mol e.d.) Hij produceert the amazing race al vanaf het begin en ondertussen zijn er al 26 seizoenen. 

The Amazing race draait om 11 team bestaande uit twee personen. Deze personen zijn bijvoorbeeld stelletjes, ouder en kind , vrienden , alles kan alles mag! Deze 11 teams racen per aflevering een etappe en dit gaat over de gehele wereld. Ze krijgen een gele enveloppe met een aanwijzing waar ze heen moeten om daar hun volgende aanwijzing te kunnen vinden. Er moeten tussen door opdrachten gedaan worden, en het team dat die etappe als laatste bij de checkpoint komt ligt uit de race. Ondertussen heb ik al een paar seizoenen gezien en ik blijf het erg leuk vinden, je gaat toch voorkeur krijgen voor een team en ziet ondertussen alles van de wereld. Zeker een aanrader als je van wedstrijd achtige programma's houdt. 


dit zijn echt de drie die ik nu vol volg. Binnenkort laat ik nog een favorieten zien, want er zijn meer, maar die staan nu op een laag pitje. 

Q: Heb jij nog serie tips? Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.