woensdag 27 mei 2015

Een Schone Straat!Wie woont er nou niet graag in een schone buurt?

Als moeder wil je graag dat de straten er veilig en schoon bij liggen. Er lag afgelopen jaar ineens een matras midden op straat en ik zie geregeld troep in de bosjes liggen. Nu is het niet zo dat mijn straat/wijk er verschrikkelijk bij ligt, maar ik merk dat mensen in mijn wijk de mentaliteit hebben van: ‘Oh die ruimt het ook niet op, nou dan kan ik dat van mij ook wel laten liggen’. Ik woon nu ongeveer 1,5 jaar in deze straat en veel mensen kennen mij nog niet echt (ik ben wat meer op mezelf, maar natuurlijk heb ik wel contact met een aantal buren), maar ik vond dat ik wel eens een goed voorbeeld kon gaan geven. Dus stelde ik voor om  met een paar buren op een middag ongeveer 1 á 2 uurtjes aan de slag te gaan. Ik bedoel, wat is nou 2 uur. Vaak is het met zijn allen altijd gezellig en is het zo klaar. 


Opschoondag in de buurt

Ik woon in een straat met portiekwoningen. Ik besloot om sowieso 1 iemand per portiek te regelen om het trappenhuis schoon te maken. De trap te vegen en de ramen en trapleuningen met een sopje af te nemen. De buren vonden het een goed idee en we spraken een datum af om dit te doen. We hadden de smaak te pakken en gingen ook nog door de straat met een afvalzak om zo het zwerfafval in de buurt bij elkaar te rapen. Hierbij kun je denken aan blikjes drinken, sigarettenstompjes en verpakkingen van voedsel. Ook vonden we aardig wat bierdopjes, ik denk een feestje. We hebben erg veel lol gehad en zo creëer je ook nog eens een gezellige band met je buren. 
Ik ben een echte Supporter van Schoon
Ik ben op dit idee gekomen door Supporter van Schoon. Uit onderzoek blijkt dat als je straat schoon is, kinderen meer buitenspelen, en huizen beter verkocht worden. Maar misschien nog wel het meest belangrijk: mensen ruimen vaker zelf hun troep op. Ze zien anderen het ook doen en nodigt uit om ook een steentje bij te dragen. Via Supportervanschoon.nl kun je zelf een actie aanmaken (zoals ik gedaan heb), maar je kunt ook kijken of er ergens bij jou in de buurt een actie is waar je aan mee kunt helpen. Ik vind het echt een aanrader om dit te doen! We willen allemaal in een schone buurt wonen , dus daar moeten we zelf ook de handen uit de mouwen steken. En geloof mij, na tijd heb je een heerlijk goed gevoel en wil je zo verder! Het geeft je echt een boost!

We hebben een mooie grote afval zak vol troepjes bij elkaar kunnen krijgen en de portieken zien er weer verzorgd uit! Ik ben nu echt een Supporter van Schoon en raad het iedereen aan!

Q: Had jij al eens van Supporter van Schoon gehoord? 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Supporter van Schoon
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.