vrijdag 1 mei 2015

Netflix love - favoriete series van Maaike


Eén van de favorieten bezigheden van mijn vriend en mij is het kijken van series. Het zijn er zo ontzettend veel die we volgen, dat we soms van alles door elkaar halen. Maar wij kijken rustig door. Het liefst 6 seizoenen achter elkaar en door naar de volgende! Toen Netflix eindelijk naar Nederland kwam, twijfelden wij dan ook geen moment. We need this! In dit artikel neem ik jullie mee naar een aantal van mijn/onze favoriete series op Netflix.The Mentalist

Toen deze serie op televisie werd uitgezonden leek het mij helemaal niks. Ik vond het maar een raar idee, een serie over een mentalist. Boy was I wrong. Bij gebrek aan beter ben ik op een dag toch begonnen met deze serie via Netflix en vriendje is na een half seizoen ook aangehaakt. We konden niet meer stoppen!

Het gaat allemaal over Patrick Jane. Patrick lichtte vroeger mensen op als medium en verdiende daar goud geld mee. Op een dag daagt hij een op dat moment  actieve seriemoordenaar (Red John) uit via een talkshow waarin Patrick te gast is. Hij heeft dat moeten bekopen met de dood van zijn vrouw en kind. Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met Patrick, totdat hij besluit dat er maar één mogelijkheid is tot ‘verlossing’  en dat is wraak. Hij wordt adviseur bij de FBI en helpt door het inzetten van zijn gave met het oplossen van moorden. Ondertussen zoekt hij samen met agent Lisbon (en andere FBI collega’s) naar Red John. Een aantal seizoenen is dat de rode lijn in het verhaal en in het voor laatste seizoen komt het tot een climax (ik verklap niks). Het  laatste seizoen krijgt daardoor een wat andere wending. In het begin vond ik dat even wennen maar het had ook zeker zijn charme, met leuke nieuwe toevoegingen aan de cast. Maar ik snap wel dat de serie ‘op’ was. Ik heb er van genoten en raad het dan ook zeker aan om deze serie te gaan kijken.


The Following 

Deze serie had ik al een tijdje geleden in ‘mijn lijst’  gezet op Netflix maar ik was er tot op heden nog niet aan begonnen. Na het einde van The Mentalist zaten vriendlief en ik wat series betreft even in een zwart gat. Tot daar Kevin Bacon was in The Following. Vanaf minuut één zit ik met een verhoogde hartslag, af en toe verstopt onder een dekentje naar deze serie te kijken. Wat een spanning!

Het begint met een voormalig FBI-agent die gebeld wordt om te komen helpen, aangezien de seriemoordenaar (Joe) die hij heeft gearresteerd is ontsnapt uit de dodencel. Hij en het FBI-team komen er al snel achter dat Joe een erg gevaarlijke aanhang om zich heen heeft verzameld in de tijd dat hij gevangen zat.  Ik zit zelf nog midden in deze serie (halverwege seizoen 1) en kan dus ook nog niet veel meer over de serie vertellen dan dit. Maar het is wel een echte aanrader als je van spannende series houdt.


Dicte 

Er staan op Netflix ook veel Scandinavische series. Dicte is er daar één van. In het begin moest ik erg wennen aan het taaltje. Soms doe ik nog wel is twee dingen tegelijk, maar dat kan bij deze serie echt niet. (Of je moet heel goed Deens kunnen.)

Dicte is een misdaadjournalist en raakt betrokken bij verschillende en gecompliceerde misdaden. Door haar betrokkenheid en mensenkennis kan ze deze misdaden sneller oplossen dan het lokale rechercheteam.Ik vind het leuk aan deze misdaadserie dat een vrouw de hoofdrol heeft en dat ze zich door niks en niemand uit het veld laat slaan. Gedurende de serie kom je ook steeds meer te weten over Dicte zelf en haar privéleven. Tijdens Dicte zit je misschien niet op het puntje van je stoel maar het is wel een erg leuke en goede serie en hoort dan ook zeker bij mijn favorieten.


Rita 

Net zoals Dicte is deze serie van Deense komaf. Als leerkracht is er in de eerste plaats herkenning als je naar de serie Rita kijkt. Maar als mens maakt ze er soms wel een puinzooi van. Het is een enorm vermakelijke serie, van afleveringen van ongeveer een half uur. Je kan er dus makkelijk eentje kijken tussen werkzaamheden door.


De serie gaat over Rita die docente is op een privéschool. Ze is stoer, onafhankelijk, eerlijk en wordt aanbeden door de leerlingen op school. Maar waar ze bij de leerlingen heel populair is, is ze dat soms niet bij collega’s, ouders en zelfs niet altijd bij haar eigen kinderen. Toch sluit je Rita gelijk in je hart. Ik in ieder geval wel!  Je bent getuige van (soms bizarre) situaties waarin Rita terechtkomt en hoe ze dit aanpakt. Het is bewonderingswaardig om te zien hoe ze door het vuur gaat voor haar leerlingen en daarbij absoluut niet schuwt om de andere volwassenen eromheen de waarheid te vertellen. Je ziet ook hoe ze strubbelt met haar drie eigen kinderen waarbij ze zelf de ouder is en soms geconfronteerd wordt met allerlei omstandigheden die ze niet altijd even handig aanpakt.  Als ik tijdens het kijken van een serie soms hardop moet lachen en het volgende moment met een brok in mijn keel zit, weet ik zeker dat het een top serie is! BNN gaat van deze serie een Nederlandse versie maken, met in de hoofdrol Thekla Reuten als middelbare school leerkracht Tessa. Te zien vanaf komend najaar.


Dit waren voor nu even vier favorieten die op Netflix te vinden zijn. Maar ik had er nog wel tien kunnen noemen. Lijkt het je leuk om binnenkort weer te lezen over een aantal van mijn favoriete series, laat dan hieronder zeker een reactie achter. Tips voor series zijn natuurlijk ook meer dan welkom!


Liefs,
Maaike


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.