woensdag 27 mei 2015

The Body Shop ‘Drops of youth’ - Review


Ik kan er niet meer langer omheen. De ‘ big 30’  is in het zicht. Ik merk dat mijn huid ook meer verzorging nodig heeft dan een aantal jaren geleden. Ik heb meer last van droge plekjes en fijne lijntjes beginnen nu toch echt te komen. Bij de Bodyshop kan je terecht voor hele fijne producten die je huid de verzorging geven die het nodig heeft. Afgelopen weken heb ik twee producten getest. Namelijk de ‘Drops of youth, eye concentrate’  en de ‘Drops of youth, bouncy sleeping mask’. Om goed te kunnen beoordelen of deze producten daadwerkelijk wat voor mijn huid doen, heb ik ze ongeveer 3 weken dagelijks gebruikt.


Ik begin met het oogconcentraat. Volgens de Bodyshop zou deze oogroller donkere kringen moeten verminderen, lijntjes minder zichtbaar moeten maken en de algehele oogopslag zou er minder vermoeid uit moeten zien. Klinkt natuurlijk allemaal goed, maar hoe werkt het dan? Volgens de Bodyshop komt het allemaal door het Edelweiss plantje. Ze zeggen dat het Edelweiss plantje voorzien is van een onvoorstelbare veerkracht en uitstekende regenererende eigenschappen. Op deze manier kan de bloem zelfs bloeien in de koudste winters maar ook in de heetste zomers. Er was 7 jaar nodig om de gave van dit plantje over te brengen in een product dat huidvernieuwing ondersteunt.


Er wordt aangeraden om dit product twee keer per dag te gebruiken en het onderdeel te maken van je dagelijkse routine. Daar ben ik dan ook eerst mee begonnen. Ik gebruikte het product in de ochtend en ’s avonds. Er is een manier ontwikkelt hoe je het product het beste kunt aanbrengen 


Al snel merkte ik dat ik het niet fijn vond om het ’s ochtends te gebruiken. Als ik namelijk vervolgens mijn oogmake-up aanbracht,  merkte ik dat het product ging ‘rullen’  en dat er dus allemaal witte fliebels op mijn huid loskwamen. Dit heb ik wel vaker met oogproducten gehad en dat vind ik altijd erg jammer. Daardoor gebruik ik het namelijk niet meer. Het gevoel is in de ochtend wel heel fijn. Het balletje waarmee je het product aanbrengt is koud en dat voelt heel fris. Alsof je er gelijk nog iets wakkerder van wordt. Dat is dan ook gelijk een beetje het probleem dat ik heb tijdens mijn avondroutine. Dan heb ik natuurlijk geen last van die witte fliebels, maar wel van dat frisse, wakkere gevoel. Dat is niet een gevoel dat ik wil hebben als ik ga slapen. Ik gebruik het oogconcentraat nu alleen nog als ik die dag thuis blijf en geen make-up draag of als ik al na het werken mijn make-up verwijder en vast mijn huid verzorg. Conclusie is dat het voor mij een lastig product is. Het gevoel is lekker en het voelt ook daadwerkelijk verzorgend aan maar fijne lijntjes zitten er nog steeds en dat het product loslaat op mijn huid vind ik erg jammer.


Door naar het ‘bouncy’ masker. Volgens de Bodyshop zou dit masker er voor moeten zorgen dat je huid na één nacht slaap al gehydrateerder aanvoelt en het zou de huid na twee weken veerkrachtiger moeten maken. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch en dat kan je merken doordat slaapstrepen in de ochtend langer zichtbaar blijven op je gezicht.  Ook bij dit product gaat het allemaal weer om het Edelweiss plantje dat zijn werk moet doen op onze huid. 


Je brengt het masker aan na je avondroutine en gaat er gewoon mee slapen. Je hoeft het dus niet eerst te verwijderen. Pluspunt!  Er is speciaal voor dit product een massagetechniek ontwikkelt zodat het product het best kan worden opgenomen door de huid. Ook zit er een klein spateltje bij, waardoor je niet met je vingers in het product hoeft. Is een stuk hygiënischer.  


Nou de eerste keer dat ik het masker aanbracht merkte ik al gelijk dat het echt ‘bouncy’ is. Het lijkt wel een soort van gelei die alle kanten opwiebelt.


Ik heb het product aangebracht en ging naar bed. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk op je rug te slapen, maar dat vind ik zelf echt geen fijne houding. Ik ben een zijslaper. Nou na 5 minuten wilde ik mij omdraaien en zat ik vastgekleefd aan mijn kussen. Oeps! Iets teveel van het masker aangebracht. Ook merkte ik dat ik na een aantal minuten een beetje last kreeg van jeuk. Dat kan komen doordat er parfum inzit en ik daar niet heel goed tegen kan op mijn huid. 
De volgende ochtend voelde mijn huid écht fijner aan. Het voelde gehydrateerd en ik had echt het idee dat het masker die nacht voor mij had gewerkt. De verdere weken was het even zoeken naar de juiste hoeveelheid product dat ik moest aanbrengen. Je hebt echt maar heel weinig nodig, waardoor je heel erg lang doet met een pot. 
Conclusie is dat het een masker is dat daadwerkelijk zorgt voor een fris en gehydrateerd gevoel in de ochtend. Jammer van het parfum waardoor het wat jeukt, maar verder vind ik dit zeker een aanrader!


Het oogconcentraat is wat mij betreft niet echt een aanrader. Het gevoel is fijn en ik merk ook zeker dat het verzorgend is, maar voor mij wegen de negatieve effecten net wat zwaarder. Het masker vind ik wel echt een aanrader. Kijk even uit als je net als ik wat gevoelig bent voor parfum, maar verder vind ik het een erg fijn product. Je doet ook nog is ontzettend lang met een pot, waardoor het voor mij zijn geld meer dan waard is.


Drops of youth, eye concentrate: verkrijgbaar bij de Bodyshop voor €25,-
Drops of youth, bouncy sleeping mask: verkrijgbaar bij de Bodyshop voor €27,-


Liefs,
Maaike

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.