dinsdag 23 juni 2015

Eetdagboek: Drinken en Snacks


Sinds ik verteld heb dat mijn eerste 10 kilo er af zijn krijg ik vaak mailtjes en berichtjes met de vraag hoe ik dit doe en wat ik dan zoal eet. Vandaag deel ik een paar tips met jullie en laat ik zien wat ik eerst snackte en wat ik nu snack.Ik ben met het drinken niet heel veel veranderd , maar ik let nu gewoon echt op wat ik drink en wat er in zit. Zo koop ik nu sappen met het Vinkje er op. Waar ik echt fan van ben is de Sprankel limonadesiroop , ik kies voor deze variant omdat hij minder suiker heeft , geen rare toevoegingen bevat en ook bijna geen calorieën bevat. Ook drink ik nu geen thee meer met suiker , maar zoet ik mijn thee met sucralose zoetstof. Ik blijf een zoetekauw dus thee zonder iets zoets is niet zo mijn ding, maar pure suiker moet je natuurlijk niet te veel nemen en dan is de sucralose zoetstof een fijne vervanging. En wat fijn is dat deze siroop een Vinkje met een blauwe cirkel heeft, dit houdt in dat hij niet binnen de schijf van vijf valt van het voedingscentrum , maar dat deze variant in zijn productgroep een betere keuze is .  En ik drink veel water de hele dag door. Meestal als ik in de avond op de bank plof, dan heb ik zin in Cola. Nu drink ik al jaren cola light, maar ook hier kijk ik nu of er een Vinkje op staat, dan weet ik tenminste zeker dat hij het minder suiker in zich heeft.  Zo heb je met kleine aanpassingen toch een verbetering met wat je binnenkrijgt.
 


Ik zal heel eerlijk zijn , ik ben koningin snoepkont. Dit is ook echt mijn probleemgebied, maar het gekke is dat dit de laatste maanden erg goed gaat. Natuurlijk heb ik ook nog wel eens een slechte dag, maar ik heb nu zoveel lekkere alternatieven die gewoonweg beter zijn.

Zo snack ik nu praktisch nooit meer met koekjes , snoepjes en chocolade , maar pak ik een heerlijk bakje kokosnoot , of maak ik mijzelf een luchtige cracker volkoren met daarop een laagje smeerkaas of leverworst. Al deze producten bevatten het Vinkje met de groene cirkel en zijn dus een gezondere keuze in producten uit de schijf van vijf. Mij geeft dit wel een goede houvast, zeker als het om beleg snacks gaat. Zo weet ik dat de luchtige crackers niet te veel zout bevatten en dat ze ook nog eens meer vezels hebben. Hetzelfde geldt voor de smeerkaas en leverworst, die met de groene cirkel zijn de betere keuze en hebben bijvoorbeeld minder verzadigd vet en zout dan veel soortgelijke producten.   En Als ik onderweg ben en ik weet dat ik wat langer weg ben, dan neem ik tegenwoordig een Muesli reep mee, deze heeft een vinkje met een blauwe cirkel , en is dus perfect als snack! Natuurlijk moet je dan niet gelijk het hele doosje op eten, want dan werkt het natuurlijk ook niet, maar het is makkelijk en beter dan bijvoorbeeld een rol koekjes of een zak chips. Daarnaast hebben veel andere muesli repen meer suikers en andere toegevoegde ingrediënten.

Bij mij is het vaak meer het gevoel van kauwen “ik moet iets eten”, in plaats van “ik heb honger laat ik wat maken”. En dan zijn de luchtige crackers echt een uitkomst. Daar zit weinig in en geeft je toch echt het kauw en snack gevoel!

Als jullie nog tips hebben wat betreft gezonde en bewuster keuzes qua snacks en drinken dan hoor ik het graag.

Dit artikel is gemaakt i.s.m. Het Vinkje 

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.