dinsdag 16 juni 2015

Jouw geur kiezen voor de zomer 2015


Emmely - De zomer komt er in rap tempo aan, de tijd om massaal te gaan flaneren over de strandjes, boulevards en de terrasjes. Dit betekend dat we allemaal lekker bruin gaan worden en we er allemaal op ons best uitzien. Dan moeten we ook op ons best geuren, dus een lekkere, interessante geur mag niet ontbreken. Ik heb voor jullie drie geuren die ik ga testen of ze helemaal zullen voldoen aan onze eisen. Eau des matines cologne - Botanical cologne of the morning

Bij Le couvent des minimes hebben ze een liefde voor aromatische planten en natuurlijke ingrediënten. Het couvent des minimes is een klooster dat in 1613 werd gesticht. Het telen en bestuderen van planten vormde indertijd een belangrijke activiteit in het kloosterleven. In 1862 is het klooster in gebruik genomen als gasthuis en ontstonden er schoonheidsproducten om de gasten weer op krachten te laten komen.

Ook vandaag nog brengen de schoonheidsrecepten van Le Couvent des Minimes een eerbetoon aan die lange traditie van verzorging en weldaad op basis van planten, een traditie die al sinds de oprichting van het klooster wordt gekoesterd. Alle recepten zijn samengesteld volgens een eeuwenoud recept op basis van de allerbeste natuurlijke ingrediënten, die zorgvuldig werden uitgekozen voor hun verzorgende eigenschappen.

Le Couvent des Minimes geeft jouw velletje een geur van scherpe noten van appel die zich vermengen met de frisheid van sinaasappel, citroen , en basilicum . De basisnoten van bos, Ceder en zachte muskus geven jou een gevoel van sereniteit. De extra toetsen zijn perenbloesem en munt .
De geur zit in een fles die precies past bij eau de cologne. Strak met niet teveel poespas. De fles komt met een metalen dopje dat te vervangen is door een verstuiver die bij de verpakking in zit.
Zelf zou ik normaal niet zo snel kiezen voor een eau de cologne, omdat ik bij het horen van de naam al moet denken aan ouwe roddelomaatjes die achter hun geraniums naar buiten zitten te kijken naar de jeugd van tegenwoordig die zóóóóó niet aan hun verwachtingen voldoen.
Echter moet ik eerlijk toegeven dat ik door deze geur zeer aangenaam verrast ben. Het is een heerlijke frisse geur die tegelijkertijd ook een klein beetje brutaal is. Ik moet hem daarentegen wel afkeuren voor het flaneren maar hij is perfect als alledaagse geur. Ik draag hem dan ook regelmatig als ik aan het werk ben.
Eau de cologne 100ml. €24,45


Scent of Liu Jo
Het Italiaanse fashion modehuis Liu Jo is met zijn eerste geur op de markt gekomen. Deze geur past bij de filosofie van het modehuis: natuurlijke, eigentijdse glamour en informele elegantie.

Scent of Liu Jo is een heerlijke fruitige en oosterse eau de toilette. Deze geur is zo lekker dat Liu Jo het zelf omschrijft als een geur die een aanvulling is op de natuurlijke schoonheid en prikkelende, vertederende en verleidelijke charme van de hedendaagse vrouw. Iedereen zal het niet kunnen laten om deze vrouw na te kijken. Dit maakt dat deze geur perfect past bij het flaneren wat wij graag willen doen in de zomer.

Deze geur heeft tonen van kostbare bloemen, deze ruik je dan ook als eerste wanneer je de geur op doet. Na een tijdje ruik je een lichtzoete fruitige geur, dit is de lychee en framboos die naar voren komt, gecombineerd met patchouli, jasmijn en ylang-ylang.
Ik wordt helemaal blij wanneer ik het flesje zie vanwege de luxe stevige vierkante fles met de lichte amethist kleurige parfum. De dop van de fles is versierd met een ketting motief en heeft een schattige kleine kristallen hanger, love it!

Zelf draag ik deze geur graag in de avond, wanneer ik uit eten ga of lekker de stad in ga met de girlfriends. Hij is hier perfect voor, omdat hij wel aanwezig is en tegelijkertijd niet te zwaar.
eau de toilette  30ml.  €39,00     75ml.  €59,00     150ml. €79,00 


Repetto - eau florale
Na Repetto Eau de Parfum en Eau de Toilette lanceert Repetto de nieuwe geur Repetto Eau Florale. Bij de geuren loopt de roos als een rode draad door het stuk en ook deze keer gebruiken ze de roos en nu als opening van het stuk. Het stuk gaat verder in grapefruit in combinatie van de geurnoot pruimenbloesems. In het hart van de voorstelling opent de roos zich langzaam verder in combinatie met het applaus van een boeket van viooltjes en cederhout uit Virginia.

Wisten jullie dat de Cendrillon (de ballerina) door Rose Repetto is gecreëerd?
Rose Repetto is de moeder van Roland Petit, een balletdanser, in de jaren 40 was het nog niet standaard dat jongens aan balletdansen deden en hierdoor waren er nog geen goede balletschoenen voor heren. Dit is de reden dat Rose in '47 haar eerste balletschoenen ontwierp in haar kleine werkplaats vlakbij het Nationaal opera van Parijs. In '52 lanceerde ze haar eerste reclamecampagne en in '56 deed Brigitte Bardot een verzoek aan haar. Brigitte vond haar werk zo mooi dat ze Rose vroeg om ballet schoenen te ontwerpen die je op straat kon dragen. Dit is de reden dat Rose de Cendrillon ontwierp en Brigitte droeg deze in de film 'Et Dieu créa la femme'. 


De flacon is hetzelfde als bij de voorgangers, maar dit keer is het uitgevoerd in een nieuwe kleur. De verpakking heeft een explosieve poeder neonroze kleur gekregen met een zamroze lint met de welbekende R erop geplakt. Voornamelijk door het lint doet de verpakking denken aan het ballet, doordat het lijkt op het lint waarmee de balletschoenen rond de enkels worden bevestigd. Ik vind het een leuke meisjesachtige verpakking die tegelijkertijd ook statig en chique aandoet, perfect passend bij het klassiek ballet.

Ik vind de verpakking en de fles erg mooi en de geur lekker, maar ik moet bekennen dat de poederige geur niet geschikt is voor mij. Helaas krijg ik van sommige geuren hoofdpijn en dit is er een van. Wanneer jij niet hetzelfde probleem hebt als ik dan is dit een heerlijke geur om te kunnen flaneren deze zomer.
Eau de toilette  30ml. €31,50      50ml. €49,50     80ml. €67,50


Alle geuren zijn exclusief verkrijgbaar bij ICI PARIS XL
Wat is jouw favoriete zomergeur voor 2015?

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.