dinsdag 2 juni 2015

Nivea Sun Protect & Bronze Olie Spray en After Sun bronze


Vorig jaar kwam ik voor het eerst echt in aanraking met zonnebrand op olie basis. Vroeger dacht ik altijd dat olie tijdens het zonnen alleen maar meer schade aan kon richten. Tegenwoordig is dit niet meer zo en zijn er merken die een zonproduct hebben uitgebracht die de huid goed beschermt met een spf en ook nog eens het natuurlijke bruiningsproces stimuleert. Nivea heeft hiervan twee varianten uitgebracht en doet dit samen met een after sun bronze. Nivea Sun Protect & Bronze Olie Spray SPF 20 & 30
Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk pas sinds 3 jaar echt goed smeer. De grootste reden is altijd geweest dat ik lotions, crèmes en alle andere varianten van zonbescherming niet fijn vind. Het smeert nooit helemaal lekker uit, krijgt vaak een witte waas en plakt, dus vaak skipte ik het om die redenen. Ik baalde er soms ook echt wel van , want ik wist hoe slecht het was. 

Voor mij zijn de olie spray met spf er in echt een uitkomst. Het plakt niet , het brengt super gemakkelijk aan en trekt erg snel in de huid. Wat ik helemaal fijn vind is dat het naast een beschermende olieformule ook nog eens een aantal actieve ingrediënten bevat die het natuurlijke bruiningsproces ondersteunen. Dit komt voornamelijk door de toevoeging van Pro-Melanine. 

Ik vind de combinatie van bruinen en beschermen echt perfect. Laat ik wel duidelijk uitleggen dat het hier niet om een zelfbruiner gaat, want mijn moeder zei het toevallig ook. Ze zei: "die zonnebrand die beschermt en je huid direct een bruin tintje geeft". Nee dat is dus totaal niet. Je wordt er niet zomaar bruin van. Het helpt de huid om melanine beter aan te maken en in de huid te houden zodat je mooier en misschien iets sneller bruin wordt van de zon. 

Totaal zijn er twee varianten die onder de Protect & Bronze vallen. Een SPF 20 en SPF 30. Beide zitten in een 200ml. pompfles en brengen erg gemakkelijk aan. De SPF 20 heeft een prijs van €16,49 en de SPF 30 heeft een prijs van €17,99 

Tip: Spray eerst je hele lichaam in voor je het gaat uitsmeren. door het uitsmeren worden je handen wat glad en wordt het pompen wat lastiger. 


Nivea Sun After Sun bronze
Ik ben in de loop der jaren after sun echt gaan waarderen. Gelukkig verbrand ik tegenwoordig bijna niet meer , maar vroeger in mijn tienerjaren was ik na een dagje zwembad echt op sommige plekken een kreeft. Nu ben ik hier al jaren veel bewuster mee bezig en smeer ik mij altijd na een dagje in de zon met een after sun in. Ook als je niet verbrand bent moet je dit zeker wel doen! Ik hoor geregeld van mensen dat ze nooit aftersun doen na een dag zonnen, terwijl de zon de huid echt uitdroogt en een aftersun kan de huid goed stimuleren om dit te herstellen. 

Deze nieuwe aftersun van Nivea heeft nog eens een lekkere Pro-Melanine extract toegevoegd die er voor zorgt dat de bruining in de huid veel beter blijft zitten. Hij ruikt erg lekker en plakt totaal niet. Ook trekt hij snel in , dus je kunt je redelijk snel weer aankleden. 

Deze after sun heeft geen verkoelend effect. Soms vind ik dat in de zomer op een warme dag wel lekker, maar dat is meer als mijn huid net tegen verbranding aanzit. Dat heb ik nu nog totaal niet gehad en dan is deze daar erg lekker voor! Voor een gewoon dagje zonnen kan ik deze van harte aanraden, ben je echt verbrand, dan wil je waarschijnlijk iets meer verkoeling er in hebben. 
Hij is gewoon erg lekker om bijvoorbeeld 3 uur na het zonnen nog voor een tweede keer in te smeren omdat hij bijna aanvoelt als een gewone bodylotion.

De After Sun Bronze lotion is verkrijgbaar in een flacon van 200 ml. en kost €10,49. 


Ik ben erg tevreden over deze heerlijke zonproducten van Nivea. Ben jij ook niet zo van het smeren? Dan ik deze misschien wel wat voor jou! Ik gebruik de factor 30 met grote regelmaat nu en merk dat hij echt al wel voor een derde leeg is, en de bescherming doet hij echt top!

De producten zijn bij een drogisterij bij jou in de buurt verkrijgbaar. 

Q: Wat voor zonneproduct gebruik jij vaak? 

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.