zaterdag 20 juni 2015

Review L’Oréal Elvive voor droog haar


Maaike - Zoals ik al heb geschreven in mijn Andrelon artikel, ben ik al jaren trouw aan dezelfde haarproducten voor onder de douche. De laatste tijd ben ik daar wat meer mee aan het experimenteren. Natuurlijk om producten uit te testen voor een artikel, maar ook omdat mijn haarconditie niet altijd hetzelfde is en soms vraagt mijn haar om een ander soort product. De afgelopen weken heb ik een shampoo, conditioner en haarmasker getest van L’Oréal Elvive, van de Extraordinary Oil collectie speciaal voor mijn soms wat droge haar.


L’Oréal heeft speciaal voor deze collectie extra onderzoek gedaan naar droog haar en ze zeggen dat ze nu een uitzonderlijk voedende olieverzorging hebben ontwikkeld voor de verzorging daarvan.

Er zijn verschillende soorten droog haar.  Soms is je haar een beetje droog, soms extreem en er zijn ook mensen met droog én beschadigd haar.
De oppervlakte van een droge haar bevat meer onregelmatigheden dan een ‘gewone’ haar, de schubben zijn ook dunner en kunnen op den duur zelfs loslaten. 


In de foto hierboven kan je zien hoe een haar eruit ziet in verschillende stadia. Naar mate het haar geleidelijk aan groeit, tast de afname van de haarkwaliteit de haarvezel aan over de gehele lengte. Hierdoor ontstaan beschadigingen, waaronder droge en versleten punten.

Doormiddel van wat olie op je haar, verbeterd niet gelijk je haarkwaliteit. Je moet namelijk tegengaan dat de droogte van je haar toeneemt. Dat doe je door een voedende shampoo en conditioner te gebruiken. Je haar krijgt dan de juiste hoeveelheid voeding en bescherming zonder het te verzwaren. Vervolgens gebruik je nog extra voedende producten die de al beschadigde delen van je haar herstellen en verzachten.

De Extraordinary Oil haarverzorgingslijn van L’Oréal is verrijkt met zes verzorgende bloemoliën. Zij doordrenken de haarvezels met een rijke verzorging om op wonderbaarlijke wijze de haarkwaliteit te veranderen.
Elke olie is gewonnen uit bloemen die bekend staan om hun specifiek verzorgende eigenschappen.  Dit zijn de roos (regenererend), vlasbloem (verhelderend en versterkend), tiarebloem (hydraterend en zuiverend), kamille (verhelderend en verzachtend), lotusbloem (verzachtend en maakt glad) en de zonnebloem (voedend en antioxidant).
L’Oréal zegt dat al deze fijn gedoseerde oliën het haar voeden en verzorgen, zonder het haar zwaar te maken en laten het haar weer gehydrateerd, zacht en soepel aanvoelen.
  

Klinkt allemaal interessant, maar de vraag blijft natuurlijk gewoon of het werkt! Ik heb deze shampoo, conditioner en het haarmasker nu ongeveer een maand gebruikt. Mijn haar is best droog en ik was dan ook erg benieuwd naar wat deze producten voor mijn haar zouden kunnen betekenen. 
Ik was gemiddeld mijn haar twee keer in de week en gebruik dan als eerst altijd de shampoo. De ene keer gebruik ik vervolgens de conditioner en de andere keer het masker. Beide heb ik ook wel is geprobeerd, maar is wat mij betreft niet echt nodig.


De flessen zijn net zoals de andere lijnen van L’Oréal Elvive. Prima verpakking en de pot waar het haarmasker inzit is ook goed te gebruiken. 
Het eerste wat mij gelijk opvalt is de geur. Het is erg zwaar en ruikt naar een bijna mannelijk parfum. Persoonlijk vind ik het iets te heftig voor onder de douche. Ik word gelijk een beetje bedwelmd en vind dat niet heel prettig. Maar geur is natuurlijk smaak gebonden, dus ruik zelf gewoon even in de winkel of jij het misschien juist wel heel lekker vindt. 

Maar werkt het? Ja, ik heb het idee dat het wel werkt. Mijn haar lijkt echt wat minder droog en gladder na het wassen en dat is natuurlijk wat ik wil. Helaas heb ik ook wat minder positieve punten. Geen idee of het door de oliën komt, maar ik heb toch echt het idee dat mijn haar wat sneller vet is. Natuurlijk is dat wel één dag op te lossen met wat droogshampoo, maar eigenlijk is dat niet wat ik wil. Ook heb ik sinds ik deze lijn gebruik wat meer last van schilfertjes op mijn hoofdhuid. Ook niet heel fijn.

Ik denk dan ook niet dat ik deze producten zelf nog een keer zal aanschaffen. De positieve punten wegen voor mij niet op tegen de negatieve. Maar als je zelf gewend bent om je haar al vaker te wassen in de week en je hebt last van extreem droog haar, dan is het het denk ik wel waard om deze lijn een keer te proberen.
  

Extraordinary Oil Shampoo – adviesprijs €4,49
Extraordinary Oil Conditioner – adviesprijs €4,49
Extraordinary Oil Masker – adviesprijs €7,49


Liefs,
Maaike

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.