woensdag 1 juli 2015

‘Mijn hobby? Lezen!’


Maaike - Wat is het toch altijd een saai antwoord om te geven, maar ik ben gewoon gek op lezen. Ik vind het heerlijk om mijzelf onder te dompelen in een wereld die niet van mij is en mij te verplaatsen in de personages van alle boeken die ik lees. Ik heb een aantal favoriete schrijvers waar ik trouw alle boeken van heb gelezen en waar ik precies van weet wanneer het nieuwste boek verschijnt. Maar ik vind het ook nog steeds leuk om nieuwe, jonge schrijvers te ontdekken.
In dit artikel vertel ik jullie wat ik vind van de laatste 4 boeken die ik heb gelezen. Een soort minireview per boek! Lieve mama, door Esther Verhoef.

‘Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.

De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…’

Dit boek is een echte zoals ze dat noemen pageturner. Gewoon vanaf de allereerste bladzijde al bloedspannend.  Als ik een boek niet weg kan leggen dan is dat altijd een goed teken. Dit boek was in twee dagen hartstikke uit. Dan natuurlijk balen omdat je eigenlijk wilt dat het nog even verder gaat.
Vaak tijdens het lezen van een thriller kan je ergens halverwege het plot al wel raden. Je ziet een aantal scenario’s voor je en gaandeweg ontvouwt zich dan het daadwerkelijke plot. In dit boek niet! Je denkt dat alle lijnen al wel redelijk bekend zijn en dan opeens BOEM! Iets dat ik totaal niet heb zien aankomen! Ik had het plot totaal niet verwacht en dat maakt het boek ook echt helemaal top. Het is tot op de laatste bladzijde zo spannend. Hier en daar heb ik wel een beetje een vies gezicht getrokken (het blijft een thriller) omdat sommige stukjes een beetje luguber waren, maar het past perfect bij het boek. Een echte aanrader!


On Top, door Anna Nooshin.

‘On Top is de must have inspiratiegids voor vrouwen die weleens gedacht hebben: is dit alles? Een boek vol humor, zelfspot en herkenbare situaties.

Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op en is een begrip in modeland. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan.
In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe jij ook het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never before seen – privéfoto’s, waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.
Wat gebeurt er als je ineens ‘On Top’  staat? Hoe verandert je leven, hoe veranderen je vriendschappen, wat gebeurt er als je voor je droom gaat en het lukt?’Dit boek is  geschreven door de bekende Anna Nooshin. Een ‘online-pionier’ als je het mij vraagt. Dit boek gaat over wat zij heeft meegemaakt en heeft geleerd gedurende haar leven tot nu toe. Zowel lessen die ze als kind en tiener heeft opgedaan, als de ervaringen als zakenvrouw.
Eerlijk, dit boek was soms best een beetje confronterend. Anna heeft in haar relatief korte leven al zoveel gedaan en gezien dat ik soms denk: waarom heb ik dat eigenlijk  nog nooit gedaan? Maar in de voornaamste plaats is het boek inspirerend. Het heeft mij helpen inzien dat ik moet gaan voor wat ik leuk vind, mijn hart moet volgen en dan vooral niet bang moet zijn om daar hard voor te moeten werken. Het komt namelijk niet allemaal vanzelf aanwaaien. 

Het leuke aan dit boek vind ik is dat het echt tweedelig is. Aan de ene kant zijn het gewoon allemaal tips van Anna die ze je mee wilt geven over het hebben van een eigen bedrijf en tegelijkertijd leer je Anna wat beter kennen door de manier waarop ze zelf achter al die tips is gekomen en de verhalen erachter. Ik heb echt genoten van dit boek en meer over mezelf geleerd. Thanks Anna!


Aangetast, door Loes den Hollander.

‘Tien jaar nadat Lieve Colijn werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties.Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want de waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven.’

Wat ben ik toch fan van de boeken van Loes. Ik heb ze dan ook allemaal in mijn kast staan. Het zijn van die boeken die je makkelijk leest. Meestal heb ik een boek van Loes dan ook binnen twee dagen uit. De boeken hebben spanning, onderhuidse spanning. Je voelt het altijd tijdens het lezen van een boek van Loes, ook al gebeurt er op dat moment niks.
Zo ook bij dit boek, je weet dat er van alles scheef zit in dit gezin en dat er een twist aan zit te komen. Toch komt het plot dan toch weer als een verassing. Ondanks dat dit boek maar over een aantal personen gaat, zit er toch veel vaart in het verhaal. Bij sommige boeken kan het dan wel is saai worden, maar dat is hier zeker niet het geval. Er blijven gedurende het verhaal steeds meer onduidelijkheden, duidelijk worden, maar nooit zo dat je opeens het hele verhaal al kent. Knap als je zo goed kunt schrijven!

Ik heb als het goed is begrepen dat er een tweede deel van dit boek gaat verschijnen en ben erg benieuwd wat dit deel dan gaat brengen.


De zomer aan het meer, door Erica James.

‘Het begon allemaal met een bruiloft. Als Floriana niet net de uitnodiging had gekregen waarin de liefde van haar leven aankondigde te gaan trouwen, dan had ze wellicht die auto niet over het hoofd gezien.

Als ze die auto niet over het hoofd had gezien, dan hadden twee volslagen vreemden nooit haar hand vast hoeven houden (Esmé, gepensioneerd bibliothecaresse) en de ambulance hoeven bellen (Adam, projectontwikkelaar.)
Als ze Esmé en Adam niet had leren kennen, dan had ze nooit de moed op kunnen brengen om naar die bruiloft in Italië te gaan. En als Esmé niet haar nieuwe vrienden had willen helpen, dan was zij nooit teruggekeerd naar de plek waar ze zestig jaar geleden haar eerste liefde ontmoette. Esmé heeft altijd willen weten wat er is gebeurd met de man die haar hart veroverde, en nu is het tijd om eindelijk dat hoofdstuk van haar leven af te sluiten.
Aan het Comomeer in Italië ontdekken Floriana, Adam en Esmé dat je je verleden los moet kunnen laten om je toekomst te omarmen.’Alhoewel ik erg hou van boeken waarbij ik moet nadenken, kan ik ook erg genieten van een fijne roman. Een roman waarbij ik geen slechteriken hoef op te sporen, of mijn best moet doen om alles te begrijpen wat ik lees vanwege ingewikkelde taal. 
De boeken van Erica James zijn op die momenten helemaal wat ik zoek. Fijne boeken, met alledaagse onderwerpen. 
Wat ik zo bijzonder vind aan dit boek is de vriendschap die kan ontstaan tussen mensen die op het eerste oog helemaal niet zoveel met elkaar gemeen hebben. Op mijn beurt leer ik daar weer van dat je soms open moet staan voor anderen, want je weet maar nooit wat deze mensen je uiteindelijk kunnen brengen.

Dit boek gaat over een zoektocht, en iedereen zoekt iets anders. Alle hoofdpersonen moeten eerst op hun eigen manier hun verleden verwerken om uiteindelijk weer gelukkig te kunnen zijn, en verder te kunnen met hun leven. Het is erg fijn geschreven en lees makkelijk weg. Hier en daar wel een tikje wat langdradig, maar niet zo erg dat je daardoor niet meer verder wilt lezen.


Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat ik vond van deze vier boeken. Als je net als ik van lezen houd en je nog op zoek bent naar een spannend boek, dan kan ik lieve mama zeker aanraden. Maar ook als je op zoek bent naar tips en tricks op het gebied van een eigen bedrijf en het leuk vind om meer te weten te komen over een bekende blogger, dan is On Top een echte aanrader.
Stiekem vond ik alle vier de boeken gewoon heel erg leuk!

Welk boek lijkt jou het leukst? 
Laat je het even weten of het je leuk lijkt om vaker een boekreview te lezen van mij!?


Liefs,
Maaike

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.