woensdag 22 juli 2015

Zomerse Kipsalade


Maaike - Op het moment word je om je oren geslagen met allemaal recepten voor gezonde salades. En ik doe lekker mee! De zomer is begonnen en dan verlang ik altijd naar lichte maaltijden. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een kant en klare salade bij de supermarkt kopen, maar er zelf één maken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Daar komt bij dat ik het ook nog is veel lekkerder vindt! Dus bij deze: een makkelijk en gezond salade recept!


Ingrediënten:
- (veld) Sla;
- Halve avocado;
- Cherrytomaatjes;
- 2 Eieren;
- Gerookte kipfilet (bijvoorbeeld plakjes);
- Eventueel een dressing;
- Peper en zout.


Let op. Als je voor veldsla kiest, kijk dan even goed of alle ‘worteltjes’ er wel af zijn. Die zijn niet zo smakelijk in de salade.


Kook de twee eieren voor ongeveer 5 minuten. Dat ligt een beetje aan de grote van je eieren. Zelf vind ik een zacht ei door de salade niet zo lekker. Maar als jij dat wel vindt dan verlaag je de kooktijd.


Snij ondertussen de avocado, cherrytomaatjes en de kipfilet in stukjes.

Als de eieren klaar zijn laat ik ze altijd even een paar minuutjes afkoelen in koud water en begin ik vast met de opmaak van de salade.

Onderop begin ik met de sla. Daar kan je dan een klein beetje dressing overheen doen en dat vervolgens door de sla mengen. Dan leg ik de avocado, tomaat en kip bovenop de sla. Ik pel en snij de eieren en leg deze er ook op. Beetje peper en zout nog.


En dat was het al weer. Echt heel erg simpel, en wat mij betreft hartstikke lekker.

Als je van wat meer vullend houdt, kan je er ook voor kiezen om iets minder sla te nemen en vervolgens alle ingrediënten op 2 boterhammen doen. Dan maak je er een soort sandwich van. Ook erg lekker. 
Je kan er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om bepaalde ingrediënten toe te voegen of juist weg te laten. Dat is juist zo makkelijk als je zelf een salade maakt.


Eet smakelijk!

Liefs,
Maaike


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.