zaterdag 1 augustus 2015

Bloggen , Vakantie en voor mezelf kiezen


Goh, wat loop ik hier al weken over te piekeren en jeetje wat vind ik dit een lastig stuk om te verwoorden, dus hier ga ik maar gewoon. Het is net of vele bloggers die rond hetzelfde moment als ik begonnen zijn in een soort bloggersdip zitten. Een dip wil ik het eigenlijk niet noemen , maar ik merk vooral dat velen op dit moment meer bewuster nadenken over hoe ze hun leven op dit moment willen indelen. Dat heb ik op dit moment ook! Ik wil het allemaal aan jullie uitleggen, maar laat ik vooral eerst heel duidelijk zijn! Ik ga totaal niet stoppen, daar vind ik het bloggen nog veel te leuk voor, maar ik kies nu wel even voor mezelf. 


Ik noem het voor mij maar even de zomer blog dip. Kort samengevat. Ik werk veel in de salon en omdat ik eigen baas ben deel ik mijn eigen tijden in en dan gebeurt het wel eens dat ik 12 uur op een dag werk. Daarnaast heb ik natuurlijk Noah waar ik ook zoveel mogelijk aandacht aan wil geven. En.... Ik ben op dit moment heel hard met mezelf aan het werk. Ik doe altijd zoveel dingen, en ik vind alles onwijs leuk, maar ik cijfer mijzelf hierdoor helemaal weg. Niet zozeer met de dingen die ik doe, want ik doe onwijs veel leuke dingen, maar ik hield totaal geen rekening met mijn lichaam en at alles maar en bewoog niet veel. Nu heb ik een tijdje geleden voor mezelf besloten dat ik meer aandacht aan mezelf wil besteden en geloof mij, hier gaat meer tijd in zitten dan je denkt. 


Een gemiddelde dag is vol en druk en op dit moment met leuke dingen. Als alleenstaande moeder krijg je gewoon veel voor je kiezen en moet je je eigen boontjes doppen. Geloof mij, geen probleem, ik doe het met veel plezier, maar ik merk dat alles teveel wordt. Je hebt werk, het huishouden, opvoeding van je kind , sporten , meer bezig met voeding (geloof me bewuster eten kost meer tijd) , vrije tijd met vrienden en dan het bloggen nog. 

De afgelopen weken merk ik dat ik een dagtaak heb aan alle dingen en dat ik vaak pas als het donker wordt op de bank plof en dan nog aan mijn site moet werken. Voorheen werkte ik goed vooruit en kon ik zo een week op voorhand inplannen, maar omdat ik ook leuke dingen (zoals tripjes maken) wil doen schuift dit steeds meer op en moet ik nu elke avond tot na middernacht mijzelf er toe zetten om een artikel te maken. Vooral nu Noah (en ik) vakantie heeft en ik gewoon lekker met hem tijd wil spenderen wil ik niet tegen hem moeten zeggen: Sorry lieverd, mama moet nog even aan haar blog werken, over twee uurtjes gaan we een spelletje doen. 


Daarom kies ik er nu even voor om een stapje terug te nemen en dingen online te posten wanneer ik er tijd en zin in heb. Het is voor mezelf zo tegenstrijdig , want ik heb veel blog inspiratie en ik heb veel leuke dingen liggen waar ik over wil schrijven, maar ik krijg het op dit moment gewoon niet lekker uit mijn vingers en heb er vaak ook geen puf meer voor in de avond. 

Daarnaast komt ook nog eens dat mijn modem stuk was en ik een aantal dagen geen internet had en aankomende week zit ik een week op de camping met Noah zonder wifi. En dat ik nu echt heb gezegd dat ik ook echt even moet genieten en voor mezelf moet kiezen. Ik heb nog twee weken vakantie met Noah en daarna werk ik weer een volle week en dan zit ik alweer in het vliegtuig naar Parijs. Ik zie op dit moment ook niet waar ik de tijd vandaan moet halen om vooruit te gaan schrijven voor als ik straks in Parijs zit. En daarnaast kies ik op dit moment een workout of goede voeding maken voor op het gaan zitten en maken van een blogpost. 

Hoe lang dit gaat duren, dat weet ik niet. Misschien verveel ik mij wel zo in de avond in de caravan dat ik artikelen ga tikken in word, who knows! Ik weet alleen wel dat jullie zeker elke week een dailysilsil en een artikel van Maaike kunnen verwachten . Daarnaast vertel ik elke twee weken enthousiast over mijn Level 10 challenge van Herbalife want dat vind ik op dit moment gewoon erg leuk en natuurlijk komt er meer, maar ga er van uit dat er om de dag wel iets online komt en misschien wel vaker. 

Ik wil sowieso mijn gastblogger Maaike bedanken voor haar wekelijkse input en mijn bff Emmely die zo nu en dan op dit moment ook al wat bijdraagt! het geeft mij echt al wat meer rust. 


Ik hoop jullie begrip hiervoor en hoop niet dat dit een rommelig zootje tekst is geworden, maar heel goed anders uitleggen lukt niet echt. 

Als jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag! 



Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.