zondag 9 augustus 2015

Lekker lang genieten van de warmte en de zon


Emmely - Op een zomerse dag willen we natuurlijk genieten van iedere zonnestraal die er is, zeker in ons land waar we blij moeten zijn met elk zonnig moment dat we krijgen. De zon is goed voor ons, we worden er vooral vrolijk en blij van en onze huid gaat er ook prachtig van uitzien. Geef toe iedereen wil wel lekker bruin zijn, kleding staat beter, make-up ziet er beter uit en je hebt er veel minder van nodig. Helaas is de zon tegelijkertijd ook slecht voor ons en moeten we ons dan ook goed beschermen wanneer we zorgeloos aan het genieten zijn. Zonlicht kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, zonnebrand, uitdroging van de huid en het kan zelfs leiden tot huidkanker. Het nadeel hiervan is dat we de meeste effecten niet direct door hebben.


Je huid beschermt jezelf… maar dat is niet genoeg. Zodra je huid bruin kleurt is dit een teken dat het natuurlijke beschermingsmechanisme van je huid in gang is gezet. De UV-straling geeft een seintje aan de pigmentcellen in de opperhuid om direct melanine aan te maken. Zodoende kleurt je huid mooi bruin maar dit is dus eigenlijk een huideigen beschermingsfilter. De melanine zit als een beschermend ‘jasje’ rondom de kern van de huidcellen en is in staat om een deel van de UV-straling te absorberen. Maar lang niet voldoende; het houdt ongeveer 50% van de UV-straling tegen. Zodra je huid rood kleurt is dit een waarschuwing dat je huid veel teveel UV heeft opgevangen en zichzelf niet meer kan beschermen. Dit moment moet je altijd voor zijn door 15 tot 30 minuten voor je gaat zonnen een zonproduct aan te brengen. Ik zeg dan ook altijd tegen iedereen die ik ken: 'smeren, smeren en nog eens smeren en lekker royaal!' . Iedereen moet smeren ook wanneer je niet snel verbrand en vermijd de zon zoveel mogelijk in de uren dat de zon het felst is (tussen 12.00 en 15.00 uur)! Ik kom ook veel mensen tegen die niet smeren omdat ze bang zijn dat ze niet bruin worden, zichzelf enkel insmeren met olie zonder zonnefactor of nog erger mensen die zichzelf bewust laten verbranden, omdat ze denken daarna sneller bruin te worden. Doe dit alsjeblieft nooit weer, want je ziet niet direct de schade die je teweeg hebt gebracht. Het is een fabel dat je niet bruin wordt wanneer je een zonnefactor gebruikt.

Ik gebruik voor mijn gezicht elke dag van het jaar een dagcrème met een zonnefactor erin. Sommige crèmes hebben geen zonnefactor en dan smeer ik sowieso apart nog een zonnefactor. Op de superzonnige dagen gebruik ik mijn all time favourite, namelijk de matterende zonnefluïde van Biodermal. Ik haat het wanneer je gezicht helemaal glimt van de zonnebrandcrème en dat is met deze zonnefluïde niet het geval. Ik wilde ook graag weten hoe de zonnebrandcrème voor het gehele lichaam mij bevalt en daarom heb ik de ALL DAY ZONNESPRAY SPF 30 van Biodermal getest.


De Biodermal all day zonnefluïd is een nieuwe zonnespray en is de eerste zonnespray die langdurig werkt. Het vormt een extra beschermende filmlaag over jouw huid die zeer makkelijk aanbrengt. De spray kan tot 8 uur lang tegen UV-straling beschermen d.m.v. een breedspectrum bescherming, maar dit is wel afhankelijk van jouw huidtype en de kracht van de zon. Het is dan ook verstandig om deze spray net als andere zonnebrandmerken regelmatig opnieuw op te brengen, bv na hevig transpireren en contact met water. Per keer smeren moet 35 ml. voldoende zijn. Smeer vooral nooit te weinig, met welke zonnebrand dan ook, want dan neemt het beschermingsniveau af.
Naast dat deze spray je beschermt tegen de UV-straling verzorgd deze ook jouw huid. Er zit vitamine E in wat één van de bekendste huidvitaminen is en een geliefde antioxidant in veel van de Biodermal verzorgingsproducten. Vitamine E ondersteunt het huidherstellend vermogen en staat bekend om haar verzachtende en beschermende eigenschappen.
Naast vitamine E zit er mango-extract in dat een voedende en kalmerende werking heeft op de huid om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.
Toen ik de spray voor het eerst op deed was ik heel even bang dat het zou lijken op de ouderwetse zonnebrandcrèmes van vroeger door de witte kleur die het heeft, maar dat is niet het geval. Ik spray altijd eerst op meerdere plekken voor ik ga smeren, zodat niet de gehele fles onder de vettigheid komt te zitten. Na het sprayen ging het heel makkelijk met insmeren. De crème trek heel gemakkelijk in en is goed te verspreiden. Mijn huid kreeg helemaal niet die verschrikkelijke zonnebrandcrème plakglans, maar de crème smeert mooi mat in en ruikt bovenal ook nog eens lekker. Ik vind Biodermal een fijn merk, maar de prijs ligt altijd wel net even wat hoger.

 De spray is €24,99 en wanneer ik dit vergelijk met andere merken vind ik het bij dit product reuze meevallen.
Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.