vrijdag 7 augustus 2015

Recept voor Broccoli-Courgette soep


Maaike - In één van mijn eerste artikelen heb ik met jullie een recept gedeeld voor pompoensoep. De lievelingssoep van mijn vriend. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn favoriete soep. Namelijk een broccoli-courgettesoep. Wat mij betreft kan soep altijd. Ook midden in de zomer! Heerlijk met een lekker broodje erbij als avondeten of als lunch.


Ingrediënten:

- Stronk broccoli;
- Twee courgettes;
- Uitje;
- Teentje knoflook;
- Provinciaalse kruiden;
- Bouillonblokje naar keus;
- Ongeveer 1 liter kokend water;
- Beetje (olijf)olie;
- Staafmixer (of blender);
- Eventueel wat (slag)room.Om te beginnen zet ik altijd vast eerst mijn waterkoker aan met daarin ongeveer 1,5 liter water. Ik kook namelijk altijd wat meer water, want als je hele grote stronken broccoli of courgettes hebt, dan heb je ook wat meer water nodig. Ik beslis hoeveel ik precies gebruik als ik het water ga toevoegen. Dan vind ik het makkelijkst om in te schatten. Uiteindelijk heb ik 1 liter water gebruikt maar het had best iets meer mogen zijn.Snipper de ui en hak de knoflook (kan ook in een knoflookpers).


Was de broccoli en de courgettes en snij deze in stukken. Hoeft niet netjes en mooi recht, want uiteindelijk gaat toch de staafmixer er doorheen en blijft er niks meer over van je netjes gesneden blokjes.


Vervolgens zet je een grote pan op het vuur en doe je er een beetje olie in (twee eetlepels ongeveer). Voeg gelijk de ui en de knoflook toe zodat deze geen kans heeft om te verbranden. Dat komt de smaak namelijk niet ten goede. Als dit lekker is aangefruit doe je de courgettestukjes erbij en wat provinciaalse kruiden bij (ik neem meestal wel een eetlepel, maar kan altijd minder natuurlijk). Beetje aanbakken en omroeren en vervolgens doe je de broccoli, het water en het bouillonblokje erbij.

Laat het lekker 15 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Dan is het tijd voor het zwaardere geschut. Pak je staafmixer erbij en mix de soep mooi glad. Vervolgens kan je als je zou willen er een scheut (slag) room doorheen doen om het iets romiger te maken. Voor mij hoeft dat niet, want dat maakt de soep gelijk (helaas) iets minder gezond.


Serveer er een lekker broodje bij en eet smakelijk!

Liefs,

Maaike


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.