woensdag 23 september 2015

The Body Shop: Matte Kajal black and white


Als het op bodybutters, srubs en handcrèmes aankomt dan weet ik The Body Shop altijd moeiteloos te vinden. Maar het make-up schap loop ik eigenlijk altijd voorbij. Gek, want het ziet er wel altijd mooi uit. The Body shop heeft een ‘all eyes on you’  collectie uitbracht, met daarin allerlei soorten ‘eyeliners’.  Ik heb van die collectie twee producten getest, namelijk een wit en zwart Kajal. Kijk je mee of het wat is?
Dit zijn de twee Kajal potloden. Op het eerste gezicht vind ik ze er mooi uitzien. Een mooie matte verpakking (ook de Kajals zelf zijn matt) en ook de vorm vind ik bijzonder. Verder zit er een doorzichtige dop op met het Body Shop logo. Wat ik mij wel gelijk afvraag is hoe ik met deze potloden mooie, rechte lijnen kan trekken, aangezien er niet echt een punt aan zit. Maar we zullen zien.Van iets dichterbij. The Body Shop zegt dat je met het zwarte potlood een strakke, matte lijn kunt maken om je bovenste wimpers extra te accentueren. Je kan voor een zachte uitstraling dunne lijnen zetten en voor een meer dramatisch statement kan je de Kajal lijn vervagen met een blending brush. Het witte potlood is meer bedoelt voor je binnenste ooghoeken en om een lijntje langs de binnenkant van het oog en de onderste wimperrand te trekken. Het wit zorgt er dan voor dat eventuele roodheid wordt gemaskeerd en je ogen groter lijken.De swatches zien er goed uit. Echt zwart en echt wit! Ze glijden ook makkelijk over mijn huid en ik hoef geen moeite te doen om er pigment van af te krijgen.Op bovenstaande foto’s heb ik precies dat gedaan wat ik hier iets boven heb beschreven. Een zwart lijntje vlak boven mijn bovenste wimperrand en een wit lijntje op mijn waterlijn en in mijn binnenste ooghoeken.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de potloden erg lastig in gebruik vind. Ze zijn zo dik dat ik er geen hele strakke lijn mee kan zetten en naarmate je het potlood meer gebruikt zal dat natuurlijk alleen maar meer worden door de vorm van de potloden. De witte Kajal vind ik fijner, aangezien je daar ook geen hele strakke lijnen mee hoeft te zetten. Mijn ogen zien er door het wit inderdaad frisser uit en het blijft zelfs op mijn waterlijn redelijk goed zitten. Het witte potlood kan je ook goed gebruiken op je bewegend ooglid als basis om een bepaalde oogschaduw kleur feller te laten uitkomen.Full-face.Puntje (was er maar een puntje!) bij paaltje ben ik niet heel erg enthousiast. De Kajals zijn goed gepigmenteerd, echt zwart en echt wit. Maar je kan er geen strakke lijnen mee trekken zoals The Body Shop suggereert. Dat is jammer. Het witte potlood zal ik meer gebruiken aangezien je daar niet een hele strakke punt voor nodig hebt, maar het zwarte potlood zal ik er helaas niet heel vaak bij pakken.

De Kajal potloden kosten €11,- per stuk en zijn verkrijgbaar bij The Body Shop.

Liefs,

Maaike
Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.