donderdag 29 oktober 2015

Review Essence all about Roses eyeshadow palette


Als de assortimentswissel van Essence er weer aan komt dan ben ik altijd zo nieuwsgierig. Wat gaat er weg? Maar vooral, wat komt erbij?! Over het algemeen kan je er altijd wel vanuit gaan dat er een paar toppers bijkomen. Zo heb ik al eerder geschreven over het Vintage palette van Essence. Maar vandaag is het Roses palette aan de beurt. Ik heb deze uitgebreid getest en als je benieuwd bent naar wat ik er van vind, dan moet je zeker even verder lezen!Het palette is bijna volledig transparant. Handig voor als je meerdere paletten hebt, want dan kan je gelijk zien met welk palette je te pakken hebt! Op de achterkant staat wat algemene informatie en een suggestie voor een look die je zou kunnen maken met dit palette.
  

Het zijn acht kleuren, afgewisseld met matte tinten (drie stuks) en glanzende oogschaduws (5 stuks.) Op het eerste gezicht doet het palette mij een beetje denken aan het Urban Decay Naked 3 palette. Daar zitten natuurlijk meer kleuren in, maar het geeft mij hetzelfde gevoel. Nou ben ik heel erg blij met mijn Naked 3 palette en ben dan ook benieuwd of dit palette van Essence mij net zo blij kan maken


 Van dichtbij. De lichte kleur linksonder (5) is matt, evenals de onderste twee rechter kleuren (7-8.) Ik vind het erg leuk dat je alle kleuren goed met elkaar kunt combineren. Ook is er een goede balans tussen lichte en donkere kleuren. Ik heb er even nummertjes bijgezet zodat ik zo makkelijk kan verwijzen naar welke kleuren ik heb gebruikt voor mijn look.


Laten we even naar de swatches kijken. Zoals je kunt zien lijken de eerste en de vijfde kleur veel op elkaar. Het verschil is dan ook vooral dat de eerste kleur metallic is en de vijfde is matt. De zesde kleur had wat mij betreft wel vervangen mogen worden voor een andere kleur, want drie dezelfde lichte tinten hoeft voor mij niet. Ook valt op dat er van de laatste kleur maar heel erg weinig pigment afkomt en wat er vanaf komt is een beetje kruimelig. Ik ben naar aanleiding van de swatches vooral benieuwd naar hoe de derde en de zesde tint uitpakken op het oog.


Dit is de look die ik ermee heb gemaakt. Ik heb kleur 1 op mijn wenkbrauwbot en in mijn binnenste ooghoek aangebracht. Vervolgens heb ik kleur 2 over het bewegend ooglid aangebracht en kleur 7 heb ik in mijn arcadeboog geblend voor wat meer diepte. Vervolgens heb ik met kleur 4 een lijntje getrokken tegen mijn bovenste wimperrand aan en tot slot heb ik kleur 8 onder mijn onderste wimpers aangebracht

 

Full-face.


Nou ik kan niet anders zeggen dan dat dit weer een toppertje is van Essence. Ik vind het echt een mooi palette. En al hoewel het Naked 3 palette wat uitgebreider is, is ook dit palette meer dan goed en zitten er genoeg tinten in om verschillende looks mee te kunnen maken!

Het Essence all about Roses eyeshadow palette is verkrijgbaar bij het Kruidvat voor €3,99

Liefs,

Maaike 

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.