woensdag 4 november 2015

Yves Rocher Sérum Végétal


Als kind verheugde ik mij altijd op de komst van de pakketjes van Yves Rocher besteld door mijn moeder. De doos zat namelijk altijd vol met kleine testertjes en als kind kon ik dan mijn geluk niet op als ik die mocht hebben. Na jaren niet meer in aanraking te zijn geweest met Yves Rocher heb ik de afgelopen maanden een aantal producten getest van de Sérum Végétal lijn. Deze lijn richt zich voornamelijk op de 30+ huid en zegt dat de werkzame stof in deze producten de absolute ster is onder de antirimpelverzorging. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan zeker even verder.Bij de Sérum Végétal lijn gaat het allemaal om een heel bijzonder plantje: ijskruid. Deze plant komt van oorsprong voor in de woestijngebieden van zuidelijk Afrika en kan zich zo aanpassen dat het de meest extreme omstandigheden kan overleven. Vandaar ook de bijnaam ‘levensplant.’ Yves Rocher heeft zich verdiept in de huidcellen van de mens en zegt dat door het reactiveren van de huidcellen je het verouderingsproces van de huid kunt vertragen. Ze zeggen dat het plantje ijskruid er samen met de huid voor kan zorgen dat rimpels op alle fronten worden aangepakt.Yves Rocher heeft eigen teeltgronden in Frankrijk en door het aanpassingsvermogen van ijskruid kan Yves Rocher het plantje zelf telen. In juli is de plant op zijn sterkst en wordt deze geoogst. Door middel van een speciale behandeling van het ijskruid blijft er een extract over dat wordt verwerkt in de producten van deze lijn.

Er zijn drie verschillende lijnen, passend bij drie verschillende leeftijdscategorieën. Ik zal per lijn omschrijven waar de desbetreffende lijn voor is bedoelt en ik vertel wat ik vind van de producten die ik  de afgelopen drie maanden heb gebruikt.Ik begin met de lijn die het meest bij mijn leeftijdscategorie past. Lijn 1 is namelijk voor vrouwen tussen de 30 en 45 jaar oud (ik als bijna dertiger moet er toch een keer aan gaan geloven.) De lijn heeft een anti-rimpel werking en moet zorgen voor een stralende teint. Er is een dagcrème, een nachtcrème, een oogroller en een bb-cream. 
De producten zouden moeten zorgen voor een gladdere, fijnere huidstructuur, een heldere stralende teint en een egalere huid. Klinkt allemaal veelbelovend.
Op de oogroller was ik helaas snel uitgekeken. Ik vind het geen fijn gevoel en bovendien gaat het product rullen op mijn huid. Dat vind ik toch altijd zo vervelend!


Ik heb wel bijna drie maanden lang de dagcrème getest en in het begin was ik helemaal niet enthousiast. Voor mijn gemengde huid was deze crème veel te rijk en ik liep er dan ook de hele dag bij als een soort glimworm. Niet heel charmant. Na twee weken was ik er klaar mee en heb ik de crème een poosje niet meer aangeraakt. Totdat het eind september werd en het weer een stuk kouder en guurder. Mijn huid begon een stuk droger aan te voelen en toen heb ik de dagcrème nog een kans gegeven. Eigenlijk ben ik sindsdien fan. Geen glimhoofd meer, maar een goed uitziende huid door deze voedende crème die mij met dit herfstweer aangenaam verrast. Ik heb nog helemaal geen droge plekjes in mijn gezicht en dat is normaal rond dit jaargetijde wel anders. De crème ruikt heel lekker (er zit dus wel parfum in) en je hebt elke keer maar een heel klein beetje nodig. De crème is dus erg zuinig in gebruik. Zoals je kunt zien zit de crème helaas niet in een flacon met een pompje en dat vind ik altijd wel jammer. Mijn kleine rimpeltjes zijn niet opeens verdwenen, maar mijn huid voelt wel gevoed en prettig aan!
Door met de volgende! Lijn 2 is geschikt voor vrouwen tussen de 40 en 55 jaar. Deze lijn heeft ook een anti-rimpel werking en moet zorgen voor meer stevigheid. Er is een dagcrème, een nachtcrème, een gezichtsserum en een crème voor de fijne lijntjes bij ogen en lippen. De producten zijn erop gericht om meer verzorging te bieden als alleen een anti-rimpel crème niet meer voldoet. De producten van deze lijn moeten er voor zorgen dat de huid van binnenuit opgevuld wordt zodat de huid er voller en compacter uitziet.Van deze lijn heb ik het serum geprobeerd. Deze zit wel in een pompflacon en dat vind ik altijd erg prettig. Het serum is vrij vloeibaar en je hebt er ook niet zo heel veel van nodig.  Ik gebruik het serum alleen bij mijn kleine rimpeltjes naast mijn ogen. Deze zijn natuurlijk niet opeens verdwenen (daar geloof ik ook gewoon echt niet in) maar mijn huid voelt zoals eerder gezegd goed gevoed aan. Het serum trekt snel in de huid en laat een fijn gevoel achter.


Tot slot lijn 3. Deze is geschikt voor vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Het heeft wederom een anti-rimpel werking en zou de huid moeten liften.  Yves Rocher zegt dat de elasticiteit van de huid door deze producten wordt bevordert en geleidelijk aan de huid  wat strakker trekt. Van deze lijn is er een dagcrème, een nachtcrème, een huidserum, een huidmasker en een crème voor de ogen beschikbaar. 
De geur is van alle lijnen zo goed als hetzelfde en vind ik zelf wel prettig. Het verschil tussen deze en de vorige twee lijnen is voornamelijk dat de producten (dagcrème en huidserum) wat dikker van structuur zijn en nog rijker aanvoelen. (Op onderstaande foto zie je links de dagcrème en rechts het serum.)Ik heb van deze lijn de producten niet op mijn gezicht getest, maar ik heb wel beide producten op mijn hand geprobeerd. Deze voelde gelijk zacht en strakker aan. Ik kan mij dan ook voorstellen dat deze producten geschikt zullen zijn voor de rijpere huid.


In de eerste plaats vind ik het goed van Yves Rocher dat  ze een lijn (Sérum Végétal) uitbrengen, maar tegelijkertijd wel rekening houden met de verschillende fases (leeftijden) van de huid. Zo is er voor de vrouw van 30+ de keus om te kunnen kiezen wat het beste bij je eigen huid past.

Voor deze herfstige periode ben ik erg tevreden over de dagcrème van lijn 1 en het serum van lijn 2. Deze zal ik dan ook voorlopig zeker nog blijven gebruiken!

Deze producten zijn allemaal online verkrijgbaar op de site van Yves Rocher.

Liefs,


Maaike

Dit review bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees hier meer over. 
Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.